Bilecik Kent Müzesi Gün Sayıyor

Bilecik Kent Müzesi Gün Sayıyor

BİLECİK(İHA)Bilecik Kent Müzesi açılışı için gün sayıyor. Bilecik’in Bahçelievler mahallesinde geçen yıl Şubat ayında inşaatına başlanılan Kent Müzesi inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. Kent Müzesi, Bursa Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı tarafından 2012 yılı turizme yönelik küçük ölçekli alt yapı mali destek programı kapsamında, ‘Yaşayan Kent Müzesi’ projesi içersin de destekleniyor. Bilecik’in tarihi özellikleri, eski yaşam tarzı ve kılık kıyafetleri başta olmak üzere birçok eser yer alacak. Bilecik’in 100 yıl öncesinden günümüze kadar tarihi gelişimi, tarihi eserleri ve yaşam tarzı hakkında birbirinden önemli eserler sergileneceği belirtildi.
İki katlı olan binanın Alve inşaat şirketi tarafından yapımı gerçekleştiriliyor. Kontrollüğünü Bilecik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün üstlendiği inşaatın sözleşme bedelinin 2 milyon 107 bin TL. Bilecik Belediyesi Kent Müzesi, 2 bin 500 metrekare alan üzerinde olup, büyüklüğü bin 500 metrekare kapalı alan ve bin metre kare bahçe yanında otoparkı ile hizmete girecek. Müzenin içi, Bilecik’in sosyo ekonomik yapısını, kültürünü, folklorik değerlerini yansıtan bal mumu heykelleri ve geleneksel ekipmanları ile donatılacak. Müzede ayrıca, interaktif uygulamalar ( Kiosk ) ile hem Türkçe hem İngilizce hazırlanacak ayrıntılı bilgi ekranları ve animasyon görüntüleri de yer alacak.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Bilecik kent müzesinin hem şehrin marka değerine, hem de turizmine çok ciddi katkısı olacağını ve Bilecik’e gelen turistlerin ilin tüm yönleriyle ilgili bilgi almalarını sağlayacak olan müzenin 2015 yılı içersinde açılması planlanıyor.”dedi
MYB