Bilecik’in Kan Merkezine İhtiyaci Var

Bilecik’in Kan Merkezine İhtiyaci Var

Türk Kızılay’ı Bilecik Şubesi tarafından her hafta perşembe günleri düzenlenen kan bağışı kampanyasında bu hafta bir ilk yaşanarak hayırsever bir vatandaşa ait boş dükkan seçildi.
Konu hakkında açıklama yapan Türk Kızılay’ı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, Bilecik merkezde ilk defa özel bir mülkte kan bağışı yaptıklarını belirtti. Çınar, Belediye Kültür Sitesi’nin bakıma girmesi sebebi ile Rehabilitasyon Merkezi’nin kendilerine bu hafta tahsil edilemediğini söyleyerek, "Bilecik Kızılay Şube Başkanlığı olarak rutin olarak perşembe günleri kan bağışı çalışmasını oturtmuş bulunuyoruz. Bu hafta yer bulamadığımızdan dolayı bir hayırsever arkadaşımızdan rica ettik ve mekanını bize tahsil etti. Mekan kan bağışı için çok küçük olmasına rağmen bağışları aldık ve bugün 3-4 arkadaşımıza kan konusunda yardımcı olduk” dedi.
KAN MERKEZİNİN BİLECİK’E KAZANDIRILMASI LAZIM
Çınar, 7 senelik başkanlık döneminde başaramadığı tek şeyin bir kan merkezinin Bilecik’e kazandırılması olduğunu ifade ederek, “Bunu yapamadık ve itiraf ediyorum. Tabii ki bunda suç sadece benim değil. Genel Merkez bize bu konuyla ilgili tüm destek verildi. Bu Bilecik merkezde bir kamu binasının 100 metre karesinin bize tahsil edilmemesinden kaynaklanıyor. Ben bunları Bilecik’imiz için bir ayıp olarak görüyorum. Çünkü kan, yapılamayan tek ilaçtır ve kanın tek kaynağı da insandır. İnsanlar bu konuda çok duyarlı davranmaya çalışıyorlar. Artık bunun son olmasını ve Bilecik’e Kan Merkezi’nin tahsil edilmesini tüm il yöneticilerinden talep etmekteyim. Vatandaşların ilgisi de oldukça yüksek. Bugün saat 14.00’de bağışa başlamamıza rağmen kan verenlerin sayısı 10’u geçti. Bugün bu rakamın 35 ve 40’ı geçeceğini tahmin ediyorum. 40 hasta demek elde edilen kanlardan 120 tane insan hayatının kurtulması demektir” dedi.