BİLECİK’TE “HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE YAZILIMI” SEMİNERİ

BİLECİK’TE “HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE YAZILIMI” SEMİNERİ

Bilecik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından "Haksız Rekabetle Mücadele Yazılımı" semineri düzenlendi.
Bilecik SMMMO toplantı salonunda yapılan seminere, Bilecik SMMMO Başkanı Süleyman Kıral, Eskişehir SMMMO Başkanı İlker Özokçu, Eskişehir SMMMO Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Uçkaç, Neşet Ertoy, Bekir Kır ve Bilecik SMMMO kayıtlı mali müşavirler katıldı.
Yapılan seminer öncesi konuşma yapan Bilecik SMMMO Başkanı ve Mali Müşavir Süleyman Kıral, yıllardır yaşadıkları mesleki problemlerin çözüme kavuşturulması amacıyla hazırlanan "Haksız Rekabetle Mücadele Yazılımı" ilk olarak 9 Ocak 2015 tarihinde Ankara’da yapılan 74. Başkanlar Kurulu toplantısında tanıtıldığını belirtti. Kıral, “12 Ocak’tan itibaren kullanıma açılacağı Genel Başkanımız tarafından açıklandı. Birlikte hazırlanan yazılım bize, tek bir veri tabanından takip ve kontrolü sağlayacak ve hizmet kalitesini ön plana çıkarıp, rekabetin fiyat ve oranlarla değil, verilecek kalite ile ölçülmesinin sağlayacaktır. 1 Haziran 1989 tarihli ve 3568 sayılı meslek yasamıza göre bir meslek unvanına sahip olan, bağımsız veya bağımlı olarak çalışan tüm meslek mensupları ile bunların oluşturduğu şirketlerin faaliyetleri bu yönetmelik kapsamındadır. Bu yönetmelik, 1 Haziran 1989 tarihli ve 3568 sayılı meslek yasamızın 50’nci maddesi hükmüne dayanılarak hazırlanmıştır. Bu çerçevede oluşan muhasebe etiği ile ilgili Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB)’dan odamıza gelen yazıları 23 Ocak 2015 ve 27 Ocak 2015 tarihlerinde, odamızda bulunan mail adreslerinize gönderdik. Yoğun iş yükü arasında birçoğumuzun inceleme fırsatı olmadığı kanısındayız. Ancak zaman daralmıştır. Uzamaz ise müracaatların Ocak sonuna kadar yapılması gerekmektedir. Etik ilkeler ile ilgili, müracaat şekli ve eğitim süreci Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TESMER) sitesinde daha detaylı olarak bulunmaktadır. TÜRMOB etik eğitim uygulaması teorik ve pratik eğitim süreçlerini içermektedir. Teorik eğitim süreci bu portal üzerinden uzaktan eğitim yöntemi ile pratik eğitim süreci ise odalarımızda yüz yüze eğitim yöntemi ile yürütülecektir” dedi.
Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İlker Özokçu ise, katılımcılarla birlikte tekrar bir eğitimde beraber olmaktan dolayı çok keyif aldığını belirterek, “Bugünkü konunun gündemiyle ilgili fazla bir şey söylemek istemiyorum. Zaten başkan bey gerekli detayları verdi. Ama şunu ben söylemek istiyorum. Yasalar çıkar, tebliğler çıkar onlar orada kalır. Aslında yasalarımızı bizim kendimiz oluşturmamız lazım. Bu işi biz meslek camiası olarak sahiplenmek zorundayız. Yıllardır şikayet ediyoruz. En büyük sorunlarımızdan bir tanesi haksız rekabet. Bu işin başarıya ulaşması için öncelikle camianın bu işi sahiplenmesi gerekiyor” dedi.
Konuşmaların ardından eğitimle ilgili slayt gösterisi yapılarak, Eskişehir TMMMO Yönetim kurulu üyeleri Mustafa Uçkaç ve Neşet Ertoy tarafından eğitim verildi.