Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel İstanbul

Bilgi Pantheon Kulübü’nün İş Dünyası Ödülleri Sahiplerini Buldu

İstanbul Bilgi Üniversitesi Pantheon Kulübü, iş dünyasının enlerini belirledi. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker yılın iş insanı, THY Genel Müdürü Temel Kotil yılın profesyoneli ödülünün sahibi oldu. Ekonomist Prof....

Yayınlanma:
Bilgi Pantheon Kulübü’nün İş Dünyası Ödülleri Sahiplerini Buldu

İstanbul Bilgi Üniversitesi Pantheon Kulübü, iş dünyasının enlerini belirledi. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker yılın iş insanı, THY Genel Müdürü Temel Kotil yılın profesyoneli ödülünün sahibi oldu. Ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu’na da üstün başarı ödülü verildi.
İstanbul Bilgi Üniversitesi, iş dünyasının başarılı isimlerini iş dünyası ödül töreninde bir araya getirdi. Bu yıl ilki gerçekleştirilen ödül töreniyle, iş dünyası ve Bilgi’li öğrencilerin bir araya getirilmesinin hedeflendiğini belirten İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Sarıcaoğlu, açılış konuşmasında “Türkiye hem profesyonel hem de akademik anlamda değer yaratan önemli isimlere sahip. Biz de İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak, geleceğin başarılı iş insanlarını ve akademisyenlerini yetiştirmeyi hedefliyoruz. Hayatları boyunca Bilgi’li olma ayrıcalığını taşıyacak olan öğrencilerimiz, bu akşam iş dünyasının önde gelen isimlerine ödüllerini veriyor. Bu ödüller, Türkiye’nin iş ve akademi dünyasına yapılan katkılar için bir teşekkür mahiyeti taşıyor” dedi.
İş dünyası ödül töreni’nde Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker yılın iş insanı ödülünü alırken; THY Genel Müdürü Temel Kotil yılın profesyoneli ödülünün sahibi oldu. Kotil, yaptığı teşekkür konuşmasında “Bugüne kadar pek çok ödül aldım. Ancak gelecekte önemli işler başaracak gençlerin verdiği bu ödül, en güzeli. Yarının başarılı iş insanları olacak öğrencilerin verdiği ve sonraki yıllarda değeri katlanarak artacak olan ödül için öğrencilere teşekkür ediyorum” dedi.
Ekonomi bilimine katkılarından dolayı Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), İktisat Profesörü Prof. Dr. Daron Acemoğlu’na üstün başarı ödülü verildi. Acemoğlu ödülünü alırken “Üniversiteler, ülkemizin gelişimine ivme kazandıracak beyinlerin yetişmesinde en önemli rolü üstleniyor. Türkiye’de önde gelen akademik kurumlardan biri olan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin cesur öğrencilerinden bu ödülü almak gurur verici” diyerek teşekkür etti.
Yılın Kadın Girişimcisi ödülünü alan Big Chefs Marka Kurucusu Gamze Cizreli, “Kadın girişimci sayısının az olduğu Türkiye’de, gençlerden bu ödülü almak çok onur verici. Bu tür ödüller bizi daha çok kamçılıyor, büyük şevk veriyor” diyerek ödülünü aldı.
İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri ülke belediyeciliğine katkılarından dolayı Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e üstün başarı ödülü verdi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay da Türk sanayisine katkılarından dolayı üstün başarı ödülü sahibi oldu. Burkay konuşmasında “Türkiye’de uluslararası çapta önemli işler yapılıyor. Biz de Bursa’da girişimciler olarak Türkiye ekonomisine katkı sunmaya devam ediyoruz. BTSO olarak NASA ile ortak bir çalışmaya imza atıyoruz. Çalışmalarımızın ve çabalarımızın gençler tarafından takdir edilmesi çok mutluluk verici” dedi.
Ödül verilen tüm isimler:
Yılın İş İnsanı – Murat Ülker (Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı)
Yılın Profesyoneli – Temel Kotil (THY CEO)
Ülke belediyeciliğine katkılarından dolayı Üstün Başarı Ödülü – Mustafa Bozbey (Bursa Nilüfer Belediye Başkanı)
Ekonomi bilimine katkısından dolayı Üstün Başarı Ödülü – Daron Acemoğlu (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), İktisat Profesörü)
Yılın Sivil Toplum Önderi – Nilüfer Bulut (Türkiye İş Kadınları Derneği Başkanı)
Türk sanayisine katkılarından dolayı Üstün Başarı Ödülü – İbrahim Burkay (BTSO Başkanı)
Yılın Melek Yatırımcısı – Hasan Aslanoba (Aslanoba Capital)
Yılın E-Ticaret Firması – Nedim Nahmias (yemeksepeti.com)
Yılın Kadın Girişimcisi – Gamze Cizreli (Big Chefs)
Yılın Erkek Girişimcisi – Hakan Baş (Lidyana.com, Co-founder&CEO)
Yılın Hukuk Bürosu – İsmail Esin (Baker&Mckenzie Esin Avukatlık Ortaklığı)
Yılın Genç Sivil Toplum Önderi – Faruk Akbal (Genç MÜSİAD Genel Başkanı)
Web ve Türk girişimciliğine katkılarından dolayı Üstün Başarı Ödülü – Sina Afra (Markafoni Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO)
Yeni ekonomi ve girişimciliğe katkılarından dolayı Üstün Başarı Ödülü – Burak Büyükdemir (Etohum.com)
Web medyasına ve Türk girişimciliğine katkılarından dolayı Üstün Başarı Ödülü – Arda Kutsal (Webrazzi)
Türk girişimciliğine akademik katkısından dolayı Üstün Başarı Ödülü – Prof. Erhan Erkut
Tekstil sektörüne katkılarından dolayı Üstün Başarı Ödülü – Ahmet Said Kavurmacı (Aydınlı Grup)

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler