Bilic canlı yayında çıldırdı

Bilic canlı yayında çıldırdı

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, LigTV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

İşte Bilic'in açıklamalarından satırbaşları:

"Çek Cumhuriyeti Hollanda karşısında çok önemli bir galibiyet aldı. Yarınki maç çok önemli ama ölüm kalım maçı da değil. Böyle bir algı yaratıldı ama bence öyle değil. Kaybetmemek önemli ama yarınki maç nasıl biterse bitsin bu gruptaki yarış aynen devam edecek. Özellikle UEFA elemelerin formatını değiştirdikten sonra bu yarış daha da uzun olabilir. Yarınki maç çok önemli ancak ölüm kalım maçı olarak görmüyorum."

"GÖKHAN OLAYI BİR FİLM GİBİ..."

"Bugün antrenman esnasında Fatih Terim'in açıklamasını öğrendim. Ne olup bittiğini bilmiyorum ama anlatılanlar bir film senaryosuna benziyor. Gökhan çok duygusal biri. Ben ve kulüp tabii ki onun arkasında olacağız. Dedikoduları dinleyerek ona cephe almayacağız. Ben ve kulüp gerekli konuşmaları yaptıktan sonra buna bir reaksiyon vereceğiz. Gökhan bizim onun arkasında olduğumuzu bilmeli. Ben bir öğretmen değilim. Fatih Terim çok usta bir teknik adam. Ne yapmasını bileni böyle sorunlarla nasıl uğraşabileceğini bilen bir teknik direktör. Bu konuyu çözeceğine inanıyorum."

AYNI ANDA MİLLİ TAKIMI DA ÇALIŞTIRIR MI?

"Futbolda her şey mümkün ama iki büyük görevi (milli takım ve kulüp takımı) aynı alda almak oldukça zor. Bir defasında Hırvatistan Milli Takımı'nın başındayken büyük bir kulüpten böyle bir teklif almıştım. Federasyondan da izin gelmişti ancak böylrsine büyük iki sorumluluğu aynı anda almak bana göre oldukça zor. Ben almadım."

TÜRKİYE'DEKİ FUTBOL ORTAMI

"Türkiye'yi aileme ve arkadaşlarıma anlatırken taraftar ve insanların futbolu bildiklerini ve taraftarlar arasındaki adanmışlığın oldukça büyük olduğunu görüyorum. Anlayamadığım bir şekilde tribünler dolmuyor. Bunun nedeni hava şartları mı yoksa yeni uygulanan Passolig mi bilmiyorum ama tribünler boş. Ülke olarak ise çok zengin ve her kademesindeki insanların futbolla yakından ilgilendiği gerçeği var."

"Buradaki oyuncuların çalışma alışkanlıkları, İskandinav ülkelerindeki ya da Almanya'daki meslektaşlarına benzemiyor. Buna DNA veya kültürel olarak bakabilirsiniz. Beşiktaş'ta veya Türkiye Ligi'nde bir çok profesyoneller var. Bunları dünyanın üst düzey yerlerinde de rastlayabilirsiniz. Aynı zamanda tembel sporcu tiplemesi de var. Ben yetenekliyim çalışmama gerek yok diyenler de var. Bunların yavaş yavaş değiştiğini görüyoruz."

LİG ŞAMPİYONLUĞU VE AVRUPA...

"Her zaman daha iyisini yapmanız daha mümkün. Biz geldiğimizde 3 yıllık bir plan yaptık ve yolun sonu şampiyonluk. Biz 2. yılın ortasındayız ve planımız iyi ilerliyor diyebilirim. Henüz başarmış değiliz ama yakın olduğumuzu düşünüyorum. Ligde lideriz ve Avrupa'da büyük kulüplere karşı iyi oyunlar oynadık. Bu beni çok memnun ediyor. Takım içeriisndeki eksiklerimizi giderdik ve daha toplu oynuyoruz. Takım içindeki oyuncularımızın eksiklerini gidermesi sonrasında daha da iyi olacağız."

SÖZLEŞMESİ UZATILACAK MI?

"Kendim için televizyonda lobi yapmak istemem. Burada başkan ve yönetimle iyi giden b ir ilişkimiz var. Hali hazırda sözleşmem var zaten. Zamanı gelince bunu konuşacağız ama televizyonda değil tabii ki. Herkes biliyor ki ben burada çok mutluyum. Yardımcı antrenörlerim de burada çok mutlu. Türkiye'de antrenörlerin zamanı diğer Avrupa kulüplerine göre daha kısa. Sabır daha az ama Almanya'da geçen günelrde Hamburg ve Schalke hocalarını gönderdi. Tabii ki başarı ve istenen sonuçlar gelmezse kontrat alamazsın. Eğer bu endişeye girerseniz başarılı olma enerjiniz bitebilir. Antrenör öncelikle işine yoğunlaşmalı."

KADROLARI NEYE GÖRE BELİRLİYOR?

"Öncelikle büyük kulüp çalıştıran bir teknik adam olarak şunu söyleyebilirim. Rakibe göre çok nadir değişiklikler yapıyoruz. Tabii ki rakibi analiz ediyoruz ancak rakibe göre diziliş çok nadir. Her oyuncunun kendi özellikleri ve görevleri var. Rakibe göre bunlar değişebilir ama takım bütünlüğü bozulmadan. İngilizlerin söylediği gibi "Kazanan takım bozulmaz". İyi bir sezon geçiriyoruz. Oyuncularımız oldukça iyi bir hazırlık dönemi geçirdiler ve performansları yüksek. Tottenham maçında Olcay'ın çok iyi oynadığını düşünüyorum. Gol atamadı ama 4 net pozisyona girdi. Bu da benim için önemli. Balıkesir'de Olcay'ın yerine Kerim'in oynaması tamamen rotasyon. Kerim'in antrenman performansını beğeniyorum. Bu yüzden hişç endişe etmeden bu değişikliği yaptım. Dengeli bir kadromuz var ve bu değişiklikleri rahatlıkla yapıyoruz."

"TAKIM İÇİN ADALET ÇOK ÖNEMLİ"

"Kadro kararlarını teknik ekiple birlikte veriyoruz. Tabii ki son karar mercii benim. Bu kararlardan şu ana kadar memnunum. Farklı durumlarda aldığımız kararların sorumluluğu tabii ki bizde. Ama bu kararları alırken yalan söylememelisiniz. Her hafta bu kararları alırken herkesi mutlu edemiyorsunuz. Verdiğiniz kararlara inanıp takım içerisindeki hiç kimseye zarar vermemek en önemli durum."

"İşin bir de şöyle zor tarafı var. Oyuncuların bir kontratları var ve çevrelerinde iyi veya kötü insanlar var. Menajerleri var. Bu şekilde etrafta değişik haberler çıkabiliyor. Bunun önüne geçebilmek için sizin etrafınıza doğru şekilde halkalar yerleştirmeniz gerek. Takımın en içincen yönetim halkasına kadar önemli isimleri tek tet dikkatli seçmeniz gerek. Bunu yaptığınız sürece başarı gelecektir. Bursaspor karşısında devre arasında yaptığımız toplantı basında geniş yer buldu. Başarılı olduğumuz yönünde haberler vardı. Sonraki hafta Eskişehirspor maçında 1-1 eşitlikle ayrıldık ve bu kez başarı seviyemiz düştü. Bunu bir şekilde dengeleyip adaleti sağlamak gerek."

"PEKTEMEK BÜYÜK PROFESYONEL"

"Mustafa Pektemek geçen sezonun tamamında katkı yapmış bir oyuncuydu. Geçen sezonun başında Almeida, Eneramo, Ömer Şişmanoğlu kadrodaydı. Avrupa'da oynayacağız diye geniş bir kadro kurmuştuk. Sezonun başında iyi bir performans sergilemişti. Ufak bir sakatlık geçirdi ama takıma döndü. 20-25 dakika maçlarda süre alıyordu. Kendisi benim gördüğüm en iyi profesyonellerden. Tek sorunu heyecanı. Onu da yavaş yavaş yeniyoruz. Mustafa takımın en iyi karakterlerinden. Demba Ba'nın gelmediği dönem bize çok yardımcı oldu. Şimdi de takıma büüyk katkısı var. Ve devam edecek. Bu şansı Mustafa kendisi hak etti ve kullanıyor."

SAĞ BEK PROBLEMİ

"Sağ bek bölgesine bir oyuncu transfer etmeye çalıştık ve bu çalışmamız devam ediyor. O bölgede değişik alternatifler düşündük ama kadromuzda ihtiyacın değişeceği yerler olacağı için kadronun kalitesini de düşünerek o bölgeye bir transfer düşünüyoruz"

GOL ATMA SIKINTISI

"Herkes takımımızın az gol attığını söylüyor. Ben de bundan hoşnut değilim. Ama az gol attığımız yerde sadece 2 gol yemişiz. Ofansif bir takımız ve çok fırsat yakalıyoruz. Bunları atamamamız şanssızlık. Ben de oyuncularıma her maç öncesinde bunu söylüyorum. Girdiğimiz pozisyonları gole çevirmeliyiz. İyi oynuyoruz ve bunun devamında goller de gelecektir. Bu gol ortalamasıyla şampiyon olur muyuz sorusunu cevaplamak zor ama gol yeme yüzdesine bakarsak şampiyon olabiliriz. Kalemizi ablukaya alan bir rakip olmadı henüz. Kalecimiz çok iyi ama çok zorlandığını görmedim henüz. Ama girdiğimiz pozisyonları gole çevirirsek aradaki fark artar ve şampiyonluk şansımız da doğru orantıyla artar."

CANLI YAYINDA SİNİRLENDİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic programın bir bölümünde soru soran Ömer Güvenç'e sinirlendi.

Bilic, Güvenç'in "Birincisiniz ama 5 golünüz var. Sonuncu Balıkesir'in ise 4..." demesi üzerine "Soruları sen mi soruyorsun, kulaklıktan mı geliyor? Kaç gol yedik, her maçı izliyorsun. Fenerbahçe kaç gol attı ve kaç puanları var? Defansif mi oynuyoruz? Topa ne kadar sahip oluyoruz?" diye konuştu.

SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI

Seyircisiz maç uygulaması çok kötü. Biz bu oyunu taraftarlar için oynuyoruz. Taraftar olmayınca bu işin hiç tadı yok. Ben bu konuda uzman değilim, yetkili de değilim. Bu sorunu onlar çözmeliler.

YENİKENT STADI'NDA OYNAMA KARARI

İdeal bir durum değil ama yönetim bu şekilde karar aldı. Kulübümüz Olimpiyat Stadı'nın zemini için çalışmalara başladı. Tesislerdeki ana sahamız da iyi hale getirildi. Olimpiyat Stadı'n da da çalışmalar devam ediyor. Ankara'ya gitmekten memnun değiliz ama engeller ortadan kalkana kadar bu şekilde devam edecek. Biz İstanbul'un büyük takımlarındanız. Ama kimse bize stadını kiralamak istemiyor. Bunu anlayamıyorum. Tüm bu engellere rağmen bunların üstesinden geleceğiz.

AVRUPA LİGİ'NDE ŞANS

Grup hakkında çok iyimserim. Gruptan çıkacağımzıı düşünüyorum. İlk maçta kazanmamız gerekirdi. Tottenham'a karşı Londra'da oynadığımız oyun çok iyidi. Oradan aldığımız puan bizi memnun etti. Tottenham'a karşı oynadığımız oyunu diğer maçlara taşırsak şansımız çok yüksek diye düşünüyorum.

TÜRK HAKEMLER İLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR?

"Türkler çok gururlu, dürüst ve dindar bir millet. Her millet için çeşitli şeyler söyleyebilirim Türkler de bu şekilde. Hakemler de bu kültürün çocuğu. Bazen televizyonda da bir ofsayt kararıyla 20 dakika farklı açılara bakarak karar veriyorsunuz. Hakemler de 1 saniye içinde zor bir pozisyonda karar vermek zorundalar. Hakemler cesur değil çünkü kafalarında büyük birader var ve onları izliyor. Çok iyi genç hakemler var ama yeterince cesur olmadıklarını görüyorum. Olcay'ın Eskişehir'e attığı goldeki ofsaytı 20. kez izleyip durdurduğumda santimlerle gördüm. Hakemler bu kararı saniye içinde vermek zorundalar. Bu mesleğe de büyük saygım var. Sonuçta kasıtlı yaptıklarına inanmıyorum. Daha cesur olmaları gerek."

"TARAFTARLARIMIZ BİZİ YALNIZ BIRAKMASIN"

"Taraftarlarımıza bir mesajım var. Nerede oynarsak oynayalım onların desteğine ihtiyacımız var. Tüm engellerden geçerek bize destek olmalarını istiyorum. Cuma akşamı uzak ve başka bir şehirde oynayacak olsak da gelip bizi desteklemelerini rica ediyorum."

"SÜLEYMAN SEBA"

"Süleyman Seba'yla geçen sezon hastanede yatarken tanışmıştık. Bu sezona onun adı verildiği için çok gururluyum. Gittiğim her yerde onunla iliglil konuşulduğunda sadece futbol adamı olarak değil, bir insan olarak da ne kadar iyi bir insan olduğunu anlayabiliyorum. Onun birçok değerin simgesi olduğundan bahsediyor."