Bilic: “sağbeke Transfer Düşünüyoruz”

Bilic: “sağbeke Transfer Düşünüyoruz”

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, sağbeke transfer düşündüklerini söyledi.
Bir televizyon programına katılan siyah-beyazlı takımın başarılı teknik direktörü Slaven Bilic, birçok konuda açıklamalarda bulundu. Hırvat teknik adam, ilk olarak Türkiye’nin Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı maça değinerek, "Çek Cumhuriyeti, Hollanda karşısında çok önemli bir galibiyet aldı. Yarınki maç çok önemli ama ölüm kalım maçı da değil. Böyle bir algı oluşturuldu ama bence öyle değil. Kaybetmemek önemli ama yarınki maç nasıl biterse bitsin bu gruptaki yarış aynen devam edecek. Özellikle UEFA elemelerin formatını değiştirdikten sonra bu yarış daha da uzun olabilir. Yarınki maç çok önemli ancak ölüm kalım maçı olarak görmüyorum" dedi.
“GÖKHAN TÖRE ÇOK DUYGUSAL BİRİ”
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in Gökhan Töre hakkındaki açıklamalarını antrenman esnasında öğrendiğini ifade eden Bilic, “Ne olup bittiğini bilmiyorum ama anlatılanlar bir film senaryosuna benziyor. Gökhan çok duygusal biri. Ben ve kulüp tabii ki onun arkasında olacağız. Dedikoduları dinleyerek ona cephe almayacağız. Ben ve kulüp gerekli konuşmaları yaptıktan sonra buna bir reaksiyon vereceğiz. Gökhan bizim onun arkasında olduğumuzu bilmeli. Ben bir öğretmen değilim. Fatih Terim çok usta bir teknik adam. Ne yapmasını bilen böyle sorunlarla nasıl uğraşabileceğini bilen bir teknik direktör. Bu konuyu çözeceğine inanıyorum" diye konuştu.
“HEM MİLLİ TAKIMI HEM KULÜBÜ ÇALIŞTIRMAK OLDUKÇA ZOR”
Hem milli takım hem de kulüpte görev yapmayla ilgili bir soruya ise başarılı teknik adam şöyle cevap verdi:
"Futbolda her şey mümkün ama iki büyük görevi aynı alda almak oldukça zor. Bir defasında Hırvatistan Milli Takımı’nın başındayken büyük bir kulüpten böyle bir teklif almıştım. Federasyondan da izin gelmişti ancak böylesine büyük iki sorumluluğu aynı anda almak bana göre oldukça zor. Ben almadım."
“ANLAYAMADIĞIM BİR ŞEKİLDE TRİBÜNLER DOLMUYOR”
Türkiye’de tribünlerin boş kalmasına şaşırdığını vurgulayan Bilic, "Türkiye’yi aileme ve arkadaşlarıma anlatırken taraftar ve insanların futbolu bildiklerini ve taraftarlar arasındaki adanmışlığın oldukça büyük olduğunu görüyorum. Anlayamadığım bir şekilde tribünler dolmuyor. Bunun nedeni hava şartları mı yoksa yeni uygulanan Passolig mi bilmiyorum ama tribünler boş. Ülke olarak ise çok zengin ve her kademesindeki insanların futbolla yakından ilgilendiği gerçeği var. Buradaki oyuncuların çalışma alışkanlıkları, İskandinav ülkelerindeki ya da Almanya’daki meslektaşlarına benzemiyor. Buna DNA veya kültürel olarak bakabilirsiniz. Beşiktaş’ta veya Türkiye liginde bir çok profesyoneller var. Bunları dünyanın üst düzey yerlerinde de rastlayabilirsiniz. Aynı zamanda tembel sporcu tiplemesi de var. Ben yetenekliyim çalışmama gerek yok diyenler de var. Bunların yavaş yavaş değiştiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.
“3 YILLIK BİR PLAN YAPTIK VE YOLUN SONU ŞAMPİYONLUK”
Beşiktaş ile ilgili hedeflerini de anlatan siyah-beyazlı takımın teknik adamı, "Her zaman daha iyisini yapmanız daha mümkün. Biz geldiğimizde 3 yıllık bir plan yaptık ve yolun sonu şampiyonluk. Biz 2. yılın ortasındayız ve planımız iyi ilerliyor diyebilirim. Henüz başarmış değiliz ama yakın olduğumuzu düşünüyorum. Ligde lideriz ve Avrupa’da büyük kulüplere karşı iyi oyunlar oynadık. Bu beni çok memnun ediyor. Takım içerisindeki eksiklerimizi giderdik ve daha toplu oynuyoruz. Takım içindeki oyuncularımızın eksiklerini gidermesi sonrasında daha da iyi olacağız" sözlerini sarf etti.
“HERKES BİLİYOR Kİ BEN BURADA ÇOK MUTLUYUM”
Sözleşme uzatma konusunda sorulan bir soruya ise Bilic, şöyle cevap verdi:
"Kendim için televizyonda lobi yapmak istemem. Burada başkan ve yönetimle iyi giden b ir ilişkimiz var. Hali hazırda sözleşmem var zaten. Zamanı gelince bunu konuşacağız ama televizyonda değil tabii ki. Herkes biliyor ki ben burada çok mutluyum. Yardımcı antrenörlerim de burada çok mutlu. Türkiye’de antrenörlerin zamanı diğer Avrupa kulüplerine göre daha kısa. Sabır daha az ama Almanya’da geçen günlerde Hamburg ve Schalke hocalarını gönderdi. Tabii ki başarı ve istenen sonuçlar gelmezse kontrat alamazsın. Eğer bu endişeye girerseniz başarılı olma enerjiniz bitebilir. Antrenör öncelikle işine yoğunlaşmalı."
"TAKIM İÇİN ADALET ÇOK ÖNEMLİ"
Kadro kararlarını teknik ekiple birlikte verdiğini vurgulayan Bilic, “Tabii ki son karar merci benim. Bu kararlardan şu ana kadar memnunum. Farklı durumlarda aldığımız kararların sorumluluğu tabii ki bizde. Ama bu kararları alırken yalan söylememelisiniz. Her hafta bu kararları alırken herkesi mutlu edemiyorsunuz. Verdiğiniz kararlara inanıp takım içerisindeki hiç kimseye zarar vermemek en önemli durum. İşin bir de şöyle zor tarafı var. Oyuncuların bir kontratları var ve çevrelerinde iyi veya kötü insanlar var. Menajerleri var. Bu şekilde etrafta değişik haberler çıkabiliyor. Bunun önüne geçebilmek için sizin etrafınıza doğru şekilde halkalar yerleştirmeniz gerek. Takımın en içinden yönetim halkasına kadar önemli isimleri tek tem dikkatli seçmeniz gerek. Bunu yaptığınız sürece başarı gelecektir. Bursaspor karşısında devre arasında yaptığımız toplantı basında geniş yer buldu. Başarılı olduğumuz yönünde haberler vardı. Sonraki hafta Eskişehirspor maçında 1-1 eşitlikle ayrıldık ve bu kez başarı seviyemiz düştü. Bunu bir şekilde dengeleyip adaleti sağlamak gerek" açıklamasında bulundu.
“SAĞBEKE TRANSFER DÜŞÜNÜYORUZ”
Transfer konusuna da değinen başarılı hoca, "Sağ bek bölgesine bir oyuncu transfer etmeye çalıştık ve bu çalışmamız devam ediyor. O bölgede değişik alternatifler düşündük ama kadromuzda ihtiyacın değişeceği yerler olacağı için kadronun kalitesini de düşünerek o bölgeye bir transfer düşünüyoruz" dedi.
“AZ GOL ATTIĞIMIZ SÖYLENİYOR, BUNDAN HOŞNUT DEĞİLİM”
Herkesin takımın az gol attığını söylediğini dile getiren Bilic, “Ben de bundan hoşnut değilim. Ama az gol attığımız yerde sadece 2 gol yemişiz. Ofansif bir takımız ve çok fırsat yakalıyoruz. Bunları atamamamız şanssızlık. Ben de oyuncularıma her maç öncesinde bunu söylüyorum. Girdiğimiz pozisyonları gole çevirmeliyiz. İyi oynuyoruz ve bunun devamında goller de gelecektir. Bu gol ortalamasıyla şampiyon olur muyuz sorusunu cevaplamak zor ama gol yeme yüzdesine bakarsak şampiyon olabiliriz. Kalemizi ablukaya alan bir rakip olmadı henüz. Kalecimiz çok iyi ama çok zorlandığını görmedim henüz. Ama girdiğimiz pozisyonları gole çevirirsek aradaki fark artar ve şampiyonluk şansımız da doğru orantıyla artar" diye konuştu.
SORULAN BİR SORU BİLİC’İ KIZDIRDI
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic programın bir bölümünde Ömer Güvenç’in, "Birincisiniz ama 5 golünüz var. Sonuncu Balıkesir’in ise 4" demesi üzerine "Soruları sen mi soruyorsun, kulaklıktan mı geliyor? Kaç gol yedik, her maçı izliyorsun. Fenerbahçe kaç gol attı ve kaç puanları var? Defansif mi oynuyoruz? Topa ne kadar sahip oluyoruz?" diye konuştu.
“ANKARA’YA GİTMEKTEN MEMNUN DEĞİLİZ AMA…”
Slaven Bilic, yaşadıkları stat kriziyle ilgili olarak ise, “İdeal bir durum değil ama yönetim bu şekilde karar aldı. Kulübümüz Olimpiyat Stadı’nın zemini için çalışmalara başladı. Tesislerdeki ana sahamız da iyi hale getirildi. Olimpiyat Stadı’nda da çalışmalar devam ediyor. Ankara’ya gitmekten memnun değiliz ama engeller ortadan kalkana kadar bu şekilde devam edecek. Biz İstanbul’un büyük takımlarındanız. Ama kimse bize stadını kiralamak istemiyor. Bunu anlayamıyorum. Tüm bu engellere rağmen bunların üstesinden geleceğiz” ifadelerini kullandı.
“AVRUPA’DA ŞANSIMIZ ÇOK YÜKSEK”
Avrupa Ligi’nde gruptan çıkacaklarını vurgulayan Bilic, “Grup hakkında çok iyimserim. Gruptan çıkacağımızı düşünüyorum. İlk maçta kazanmamız gerekirdi. Tottenham’a karşı Londra’da oynadığımız oyun çok iyiydi. Oradan aldığımız puan bizi memnun etti. Tottenham’a karşı oynadığımız oyunu diğer maçlara taşırsak şansımız çok yüksek diye düşünüyorum. Taraftarlarımıza bir mesajım var. Nerede oynarsak oynayalım onların desteğine ihtiyacımız var. Tüm engellerden geçerek bize destek olmalarını istiyorum. Cuma akşamı uzak ve başka bir şehirde oynayacak olsak da gelip bizi desteklemelerini rica ediyorum" sözlerini sarf etti.
“BU SEZONA SÜLEYMAN SEBA’NIN ADININ VERİLDİĞİ İÇİN ÇOK GURURLUYUM”
Son olarak vefat eden Beşiktaş’ın Onursal Başkanı Süleyman Seba ile ilgili konuşan Bilic sözlerini şöyle tamamladı:
"Süleyman Seba’yla geçen sezon hastanede yatarken tanışmıştık. Bu sezona onun adı verildiği için çok gururluyum. Gittiğim her yerde onunla ilgili konuşulduğunda sadece futbol adamı olarak değil, bir insan olarak da ne kadar iyi bir insan olduğunu anlayabiliyorum. Onun birçok değerin simgesi olduğundan bahsediyor."