Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Bölge Toplantısı Elazığ’da Yapıldı

Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Bölge Toplantısı Elazığ’da Yapıldı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bölge illerini kapsayan Ekim 2014 bölge istişare toplantısı Elazığ’da yapıldı.
Elazığ Organize Sanayi Bölgesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Elazığ Vali Yardımcısı Mesut Gençtürk, Elazığ, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Tunceli, Muş, Bingöl, Van, Hakkari ve Bitlis ilerinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji il müdürleri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı ve ilgili kuruluşları, üniversiteler, sanayi ve ticaret odaları, Organize Sanayi Bölgeleri, teknoparklar ve Kalkınma Ajanslarının üst düzey temsilcileri ve sanayiciler katıldı.
Elazığ Vali Yardımcısı mesut Gençtürk, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için katma değeri yüksek olan marka ürünler çıkarması gerektiğinin altını çizerek, "Kalkınma için teknolojiye ağırlık verilmeli. Bu toplantının da buna katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.
Elazığ Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zafer Aydın açılış konuşmasında toplantının önemine vurgu yaparak, "Kalkınma için üniversite sanayi iş birliğinin en üst seviyede olması gerekir. Kamu da bu iş birliğinin artması için beklenti içerisinde. 62. hükümet de Türkiye’nin uluslararası piyasada konumunu arttırabilmesi için çeşitli çalışmalar yürütüyor. Fırat Teknokent’in Elazığ’da bulunması da yatırımcılar için büyük bir avantaj. Bu avantajın yatırıma dönüşmesi için harekete geçilmeli. Ben bu toplantının Elazığ’a bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Toplantıda son olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü Sanayi Politikaları Daire Başkanı Bilal Tek bir sunum yaptı. Tek, bugün 9 ayrı bölgede istişare toplantılarının yapıldığını anımsatarak, "Sorunları biliyoruz ancak çözüm noktasında gerekli çalışmaları yapamıyoruz. Bu ve benzeri toplantıların çözümlere katkı sağlayacağına inanıyorum. Üretmek bilmekten geçer. Bilmek için de çalışmamız gerekir. Birçok ülke çalışarak bir yerlere geliyor" ifadelerini kullandı.
Toplantıda ayrıca, Organize Sanayi Bölgesi ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın tanıtımının yapıldığı bir sunum gerçekleştirildi.