Bilişim sektörü gençleri bekliyor

Bilişim sektörü gençleri bekliyor

Dünyada bilişim teknolojileri (BT) pazarının kaydettiği büyüme, yeni meslekleri ve iş fırsatlarını da beraberinde getiriyor. Dünya devi Microsoft’un verileri, iş ortaklarının yüzde 86’sının nitelikli eleman sıkıntısı çektiğini ve acil teknik profesyonel ihtiyaçlarının toplamda 559 bine ulaşmasına rağmen sadece 55 bin yeni çalışan bulunabileceğineişaret ediyor.

Diğer taraftan OECD’ye göre Türkiye’de yoğun bir şekilde işe alım yapılması beklenen sektörlerin başında bilişim geliyor. Buna karşın BTK raporlarında belirtildiği üzere ülkemizde her yıl artan işe alım talebini karşılayacak sayıda nitelikli eleman bulunmaması, BT sektörünün öncelikli sorunu olarak karşımıza çıkıyor.

İŞSİZLİĞİN UĞRAMADIĞI SEKTÖR

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ülkemizde Haziran ayında işsizlik yüzde 9.9 ile Ocak 2011’den beri görülen en yüksek orana ulaştı. Genç nüfusta işsizlik oranı ise yüzde 18’lere kadar yükseldi. Sanayi, inşaat ve tarım sektöründe işe alımlar büyük ölçüde azalırken, 62 bin kişi ile istihdamın arttığı tek sektör bilişimi de kapsayan hizmet sektörü oldu.

Özetlemek gerekirse; büyümesini her geçen gün artan bir ivmeyle sürdürdüğü için istihdamın diğer sektörlerin aksine arttığı BT’degiderek çoğalan boş pozisyonları doldurabilecek yetkinlik ve nitelikteki uzmanlar aranıyor.

MESLEKİ EĞİTİM İMKÂNI

Son 3 yılda 3 bin 850 öğrencisi bilişim sektöründe iş sahibi olan Bilge Adam Akademi, işsizliğin zirve yaptığı günümüzde bilişim sektöründeki kariyer fırsatlarını değerlendirmek isteyenlere büyük bir fırsat sunuyor. Yazılım uzmanlığı, sistem uzmanlığı, dijital / web tasarım alanlarında uluslararası sertifika kazandıran mesleki eğitim veriyor. Üstelik BT sertifika programlarında Türkiye’nin en çok tercih edilen ve en büyük kurumu olan Bilge Adam Akademi’nin yenilenen eğitim programlarına şimdi kayıt olanlar, Koçfinans eğitim kredisi ile ödemeye 2015’te başlıyorlar. Siz de mesleki eğitiminizi Bilge Adam Akademi’de alın, bilişim sektörüne sağlam bir adım atın.