Bimeks’ten Down Sendromlu Gençler İçin Bağımsız Yaşam Akademisi

Bimeks’ten Down Sendromlu Gençler İçin Bağımsız Yaşam Akademisi

Bimeks ve Down Sendromu Derneği işbirliği ile down sendromlu gençleri hayata kazandırmak için “Bimeks Down Türkiye Kariyer ve Bağımsız Yaşam Akademisi” açılıyor. 13 Ekim’de başlayacak olan akademide 28 down sendromlu genç eğitim alacak.
Bimeks ve Down Sendromu Derneği işbirliği ile down sendromlu gençleri hayata kazandırmak için hazırlanan Bimeks Down Türkiye Kariyer ve Bağımsız Yaşama Akademisi 13 Ekim’de açılıyor. Akademinin açılış öncesi Kozyatağı Hilton Otel’de tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Bimeks Genel Müdürü Arif Bayraktar, Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fulya Ekmen, down sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı.
28 DOWN SENDROMLU GENÇ EĞİTİM ALACAK
Bimeks Genel Müdürü Arif Bayraktar, 28 down sendromlu gencin eğitim alacağı akademi ile ilgili, “Bimeks olarak 2012 yılında pilot proje olarak downlu gençlerimizi çalıştırmaya başladık. Önce bir arkadaşımızla başladık. Sonra baktık ki bu iş gayet güzel gidiyor. Hemen 10 tane personel çıkalım dedik. Bize downlu yavrularımızı getirmeleri için ondan sonra derneklerle iletişime geçtik. Ondan sonra 10 personelimizle çalışmaya başladık. Bimeks olarak hedefi 25’e çıkardık. Bundan dolayı da Bimeks Down Türkiye Kariyer ve Bağımsız Yaşam Akademisi’ni kurduk. Bu sene bu akademide 28 yavrumuz eğitim alacak. Eğitim alan yavrularımız başta perakende sektöründe ve başka sektörlerinde iş hayatına atılacaklar” dedi.
Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fulya Ekmen böyle bir akademinin Türkiye’de ilk olduğunu belirterek, “Akademimiz 13 Ekim’de başlayacak. Şuanda çalışan gençlerimiz akademide eğitim almadılar. Onlara ara dönemlerde akademide eğitime çekeceğiz. Orda iş arkadaşları ile olan ilişkilerini, iş yerinde satış tekniklerini öğrenecekler, kendine güven, toplum önünde konuşma bunları çalışacaklar. Türkiye’de ilk defa yapılıyor. İtalya’da 80’li yıllardan beri yapılıyor. Bu sene İstanbul’da 11 tam zamanlı, 17 de yarı zamanlı gençle başlayacağız, toplamda 28 genç olacak. Bir yılın sonunda ise bütün müfredat tamamlanmış olacak ve Türkiye’ye yaymaya başlayacağız” şeklinde konuştu.