Bingöl Belediyesi, Tasarım Atölyesini Engellilere Açtı

Bingöl Belediyesi, Tasarım Atölyesini Engellilere Açtı

Bingöl Belediyesi proje ekibi bünyesinde tasarım atölyesi olarak kurulan altyapıya Bingöl’de yaşayan engelliler dahil edilerek yeni uygulama alanları açıldı.
Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin seçim döneminde projeleri arasında yer alan ‘Belediye Proje Ekibi’ faaliyetlerine devam ediyor. Proje ekibi faaliyetleri kapsamında tasarım atölyesi kuruldu. Eğitim desteği ile el sanatları ve günlük yaşamda kullanılabilir ürün üretimi atölyesi olarak kurulan altyapıya Bingöl Tüm Engelliler Derneği dahil edilerek yeni uygulama alanları açıldı. Bingöl Tüm Engelliler Derneği ile TEMA Vakfı Bingöl İl Temsilcisi ve Bingöl Belediyesi Proje Ekibi arasında ortak proje ve engelli durumlarına uygun üretim altyapısında değişim ve yeni kurulumlar yapmak üzere proje ve ortak faaliyet geliştirme konusunda karar alındı.
Engellilerin projeye dahil edilmesinin anlamlı olduğunu dile getiren Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, "Yapılacak tüm projelerimizde bu engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları analiz edilerek birlikte çözüm aranacaktır. Kurulacak altyapı ve teklif edilecek projelerde ihtiyaç oranında engelli bireylerimizin dahil edilmesi sağlanacaktır. Toplumsal bir katılımcılık anlayışı ve yaklaşımı ile toplumun tüm bireylerini dahil ederek, kentsel ve yaşamsal sürece ortak faaliyetler ile bir sahiplenme katılacaktır. Bu nedenle engelli kardeşlerimiz için belediye olarak verdiğimiz sözleri yerine getirmek ve daha önemlisi insanlık onuruna yakışır kentsel altyapı ve donatıların yanı sıra üretime ve yaşama katabilecek unsurlar geliştirilerek, süreç etkinleştirilecektir" dedi.
Yapılacak projelerin insan merkezli olacağına dikkat çeken Bingöl Belediyesi Proje Ekibi Temsilcisi Cuma Karaarslan, "Belediye Başkanımız Yücel Barakazi’nin direktifleri ile toplumun her kesimini dahil etme anlayışımız devam edecektir. Bu alanda tüm faaliyetlerimiz insan odaklı olarak geliştirilecektir. Bingöl için görevli olduğumuz makamları korumak değil, Bingöllü her bireyin ayrı ayrı önemini ve korunmasını sağlayacak anlayışımız olacaktır. Kurulacak altyapılarda hedef kitlemiz, özellikle öncelikli olarak bayanlar olacaktır. Yeni projeler ile tüm kesimi kucaklayarak, faaliyetlerimizi insan merkezli olarak gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
Projeye dahil edilmelerinin kendileri açısından önemli olduğunu vurgulayan Bingöl Tüm Engelliler Derneği Başkanı İdris Canlı, "Engellilerin bu proje dahil edilmesi bizim için çok anlamlı oldu. Bu projenin devamlı olması ve daha güzel projelerin hayata geçirilmesi bizleri daha çok mutlu edecektir. Engellilere gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı şahsım ve derneğim adına Belediye Proje Ekibi Temsilcisi Cuma Karaarslan’a ve Bingöl Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi’ye çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.