Bingöl şehitinin kanı yerde kalmadı!

Bingöl şehitinin kanı yerde kalmadı!

Bingöl Valiliği, dün gece saatlerinde Yeniyazı köyü kırsalında çıkan ve Jandarma Uzman Çavuş Rıdvan Çakır'ın yaralandığı operasyona ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

"SİLAHLARI İLE BİRLİKTE ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİLER"

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Suveren köyü bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından demiryoluna döşenen el yapımı bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Veli Ateş'in şehit olması üzerine faillerin yakalanması için operasyon başlatıldığı kaydedilen açıklamada, "İcra edilen operasyon neticesinde 13 ağustos 2015 perşembe günü saat 22.15 sıralarında Bingöl'ün Genç ilçesi Yeniyazı mevkiinde 2 bölücü terör örgüt mensubu silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nca bölücü terör örgütü ile etkin mücadeleye devam edilecektir" denildi.

ŞEHİT ASKER MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Bingöl'ün Genç ilçesinde demiryoluna PKK mensuplarınca yerleştirilen el yapımı patlayıcının uzaktan infilak ettirilmesi sonucu şehit olan jandarma Uzman Çavuş Veli Ateş için Bingöl'de tören düzenlendi. Bingöl Havalimanı'nda gerçekleştirilen törende şehidin özgeçmişi okundu. Törende ayakta durmakta güçlük çeken şehidin eşi Sevgi Ateş, eşinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Vali Yavuz Selim Köşger, yaptığı konuşmada, devletin birliği ve bütünlüğüne karşı maşa olarak kullanılan terör örgütünün, fırsat buldukça masum halka, güvenlik güçlerine saldırdığı günlerin yaşandığını söyledi.




"ASLA HAİN EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR"


Hainlerin sonunun hüsran olacağını ifade eden Köşger, "Terör eylemleriyle devletimize ve milletimize korku salarak devletin varlığı ve bağımsızlığına vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne zarar vereceğini düşünenler asla hain emellerine ulaşamayacaklar. Dünyada hiçbir güç devletimizin bekasına ve milletimizin istikbaline kastedemeyecek, barış ve huzur içinde yaşamamıza mani olamayacaktır" diye konuştu.



İl Müftüsü Mecit Can'ın ettiği duanın ardından şehit Ateş'in cenazesi, uçakla memleketi Konya'ya uğurlandı.

Törene, Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Daire Başkanı Korgeneral Harun Ocaklı, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, 49. Komando Tugayı Komutanı Kurmay Albay Yunus Kotaman, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, İl Jandarma Komutanı Hakan Bayer ve diğer yetkililer katıldı.