Bingöl Valiliğinden “saldırı” Açıklaması

Bingöl Valiliğinden “saldırı” Açıklaması

Bingöl Valiliği, İl Emniyet Müdürü ve ekibine yönelik saldırılma ilgili 4 kişinin ölü olarak ele geçirildiğini, 1 kişinin olay yerinden kaçtığını bildirdi.
Bingöl’de dün akşam saatlerinde esnaf ziyaretlerinin ardından Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve beraberindeki personelle kent merkezinde asayiş yoklaması yapan İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, saat 21.15 sularında Yenişehir Mahallesi Yeşim Sokak`ta yürüyüş halinde iken silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu şehit düşerken, İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve Polis Memuru Uğur Adlı yaralanmıştı.
Bingöl Valiliğinden saldırıyla ilgili yapılan açıklamada, olaydan sonra güvenlik önlemleri alınarak araçla kaçan şüpheli şahısların yakalanması için çalışmalar başlatıldığı kaydedilerek, “Genç İlçe girişini kapatan Emniyet ve Jandarma görevlilerimiz ile 12 AR 900 plaka sayılı beyaz renkli araçta bulunan ve olaya karışan PKK/KCK terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada 1992 doğumlu Bahoz Amed (Kod adlı) R.Ö, 1999 doğumlu Kendal Serhat (Kod adlı) E.E ve 1968 doğumlu A.B, ayrıca kimliği belirsiz bir PKK/KCK terör örgütü mensubu X şahıs olmak üzere toplam 4 örgüt mensubu şahıs ölü olarak ele geçirilmiş, ölü olarak ele geçirilen örgüt mensuplarının üzerinden 2 adet kaleşnikof marka silah ve bu silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirilmiştir” denildi.
7 GÖZALTI
Olay esnasında kimliği belirsiz 1 kişinin araçtan inerek kaçtığı kaydedilen açıklamada, “PKK/KCK terör örgütü mensupları ile görevlilerimiz arasında yaşanan çatışmada olay yerinden geçmekte olan 36 EV 104 plakalı aracı kullanan 1 şahıs yaralanmış, 1 şahısta olaydan yara almadan kurtulmuştur. Olaylardan sonra silahlı saldırı ile bağlantısı olduğu değerlendirilen 7 şahıs gözaltına alınmış, konuyla ilgili soruşturma işlemleri devam etmektedir” denildi.
Öte yandan, ölü olarak ele geçirilen A.B,’nin Bingöl’ün Karlıova ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli olduğu öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ederken saldırıya ilişkin yarım ve yataklık yaptıkları tespit edilen bazı şahıslarında yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtiliyor.