’bir Adam Yaratmak’ Adlı Tiyatro Oyunu İlgi Gördü

’bir Adam Yaratmak’ Adlı Tiyatro Oyunu İlgi Gördü

Necip Fazıl Kısakürek’in ünlü tiyatro oyunu Bir Adam Yaratmak, Malatya’da büyük ilgi gördü.
Necip Fazıl Kısakürek’in tiyatro oyunu Bir Adam Yaratmak, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu’nda sahnelendi. Kısakürek’in 1937 yılında yazdığı üç perdelik oyun, Müstakil Sahne Sanatları ve Eğitimi Derneği’nin (MÜSSED) organizasyonu kapsamında Feyz-i Alem Sahnesi tarafından sahnelendi.
Oyun öncesi gazetecilere açıklama yapan yönetmen ve oyunun başrol oyuncusu Mehmet Tahir İkiler, "Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in en değerli eserlerinden biri Bir Adam Yaratmak adlı tiyatro oyununu sahneliyoruz. Ankara’da bulunduğumuz sahne içerisinde 600 kez sahneledik. Üstadın profesyonelce sahneye konulan eserlerinden en değerlisi. Bu yola çıkmamızın asıl sebebi de, üstadı Anadolu ile tanıştırmak" dedi.
Anadolu turnesine ilk Malatya’dan başladıklarını kaydeden Tahir İkiler, şöyle konuştu: "Yerleşik tiyatromuz Ankara’da kapalı gişe oynuyor. Anadolu’dan da Malatya’dan başlayarak, Elazığ ve oradan da batıya geçiyoruz. 7 bölge ve 21 şehirde üstat Necip Fazıl ve ’Bir Adam Yaratmak’ adlı oyunu anlatmaya çalışacağız."