Bir doktorun yıkıldığı an!

Bir doktorun yıkıldığı an!

Doktorların da insan olduğunu çoğu zaman unutuyoruz. Bu fotoğraf bunu herkese hatırlatmalı.

Bir yakınınız vefat ettiğinde doktor yanınıza gelir, size “Üzgünüz, hastayı kaybettik” der ve gider. Sizi orada acınızla baş başa bırakır, çoğu zaman bir açıklama yapmaz bile. Ancak bunu ‘insanlıktan uzak’ olduğu için değil, duygularını saklaması gerektiğini bildiği için yapar doktor. Kaybettiğiniz insanın acısına gömülürsünüz ve o an doktorun ne hissettiğini düşünmezsiniz. Peki sonrasında ne olur? Sonrasında işte bu an yaşanır…

Fotoğrafta, Kaliforniya’daki bir hastanenin acil servisinde çalışan bir doktoru görüyorsunuz. 19 yaşındaki hastasını kurtarmayı başaramayan doktor, çaresizlik içinde duvarın dibine çökmüş durumda.

Dün gece NickMoore911 adlı kullanıcının Reddit’te paylaştığı fotoğrafın açıklamasında “Bu doktor hastasını kurtarmayı başaramadı” notu yazıyor. Kendisi de bir doktor olan NickMoore911, açıklamasının devamında şunları yazmış; “Bizim çalışma alanımızda bu durum sık yaşanıyor. Genelde kaybettiğimiz hastalarımız çok yaşlı, hasta, ya da bazen ikisi birden oluyor. Ancak bu sefer ölen hasta 19 yaşındaydı. Bazen böyle bir hastayla ilgilendiğinizde yaşadıklarınız size bir darbe bırakır.”

Moore fotoğrafı halkla paylaşmak istediğini, çünkü bu anın yaşam ve ölüm arasındaki ince çizgide çalışan insanların her gün yaşadıklarına ışık tuttuğunu söylüyor.

Şu ana dek 4000’den fazla yorum paylaşılan fotoğrafın altında, başka acil servis çalışanları da anılarını paylaşmaya başladı.

Moore ise “İnsanlar doktorların da en az hastalar kadar insan olduklarını bilmeliler. Bu fotoğraf da bunu gösteren en önemli kanıtlardan birisi” diye yazdı.

Öte yandan Moore bu hastanenin neresi olduğunu, doktorun kim olduğunu ya da 19 yaşındaki hastanın ölüm sebebini açıklamadı. Sadece “doktorun bu fotoğraftan birkaç dakika sonra tekrar içeri girdiğini, başı dik şekilde işine devam ettiğini” belirtti.