Bir fabrikada daha eylemi bitti

Bir fabrikada daha eylemi bitti

Bursa Organize Sanayi Bölgesinde cam krikosu, güneşlik, tavan lambası, tavan kaplaması, kapı panosu ve plastik enjeksiyon parçaları üreten ve 600 işçinin çalıştığı Ototrim Panel Ticaret Sanayi Fabrikası'nda, iki gündür yürütülen görüşmeler olumlu sonuçlandı.

İşveren ile işçi temsilcileri arasında yapılan anlaşmaya göre, eylemlerden dolayı işten çıkarılma olmayacak ve idari işlem yapılmayacak. Çalışanlara Oyak Renault'un tüm maddi ve sosyal hakları dahil olmak üzere uzlaşma şartları aynen uygulanacak. Bu döneme ilişkin üretim kayıpları önümüzdeki günlerde ücret alınmadan yapılacak fazla mesai ile telafi edilecek. İşçiler çalışmaya başladıktan sonra makul süre içinde kendi temsilcilerini seçecek.



Metal İşçileri Birliği'nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama da ise anlaşmayı duyururken, "Yapılan görüşmede 8 maddelik bir anlaşma sağlanarak imza altına alındı. Temel taleplerde TürkMetal'in fabrikadan gitmesi ve hiç bir işçinin işten atılmaması ile birlikte ücret konusunda Reno'da uygulanan zammın aynısının uygulanacağı yer alıyor." dendi.

KRİZ BİREBİR BİRER ÇÖZÜLÜYOR...

Bursa'daki eylemlerde daha önce de Tofaş, Coşkunöz ve Mako'da anlaşma sağlanmış ve üretime başlama kararı alınmıştı. Ototrim'de işçiler yarın sabahtan itibaren mesaiye başlayacak.