Bir parti daha kuruluyor!

Bir parti daha kuruluyor!

Milli Merkez (MM) tarafından yayınlanan genelgede, İşçi Partisi ve Anadolu Partisi’yle ilişkiler anlatılırken yeni parti kurmak için çalışmaların da sürdüğüne değinildi.

Milli Merkez Genel Sekreteri Haluk Dural imzalı genelde, “Milli Merkez, öncü isimlerden oluşan bir parti yönetimini 2015 seçimlerinden önce milletin huzuruna sunabilmek için yürüttüğü çabalarını tamamlamak üzeredir” ifadeleri yer aldı.

‘MİLLİ MERKEZ PARTİ KURSUN İŞÇİ PARTİSİ SEÇİME GİRMESİN’

7 Haziran 2014 tarihinde yapılan toplantıda İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek’in tüm Milli Merkez üyelerini İP’ye davet ettiği belirtilen genelgede, “Toplantıda kesin bir karar alınmaksızın Eylül ayında tekrar değerlendirme toplantısı yapılması kararlaştırılmıştır” denildi.

İP Lideri Perinçek’in bu önerisine karşılık Milli Merkez Yönetim Kurulu Üyesi eski bakan Ufuk Söylemez’in yeni bir parti kurulması görüşünü savunduğu ifade edildi. Söylemez’in “Millî Merkez partileşsin, İP de bu kez seçime girmeyerek MM Partisini desteklesin” açıklamasında bulunduğu belirtildi.

‘İŞÇİ PARTİSİ YİNE DE DIŞLANMAMALIDIR’

TBMM eski Başkan Vekili Hasan Korkmazcan’ın "İP adresi birleşme için doğru bir adres gibi görünmüyor. Adı ve programında değişiklik yapılmasını doğru bulmuyorum. İP yine de dışlanmamalıdır. Katılmak isteyen kim varsa bugünden İP'ne katılmalıdır. Biz de merkezde bir partiyi Ekim sonuna kadar kurmalıyız. Birleşmek yerine ittifak daha doğru olur" açıklamasında bulunduğu genelgeye yansıdı. İzmir toplantısında ise MM Yönetim Kurulu üyesi eski İzmir milletvekili Metin Öney’in de Korkmazcan ile benzer görüşleri savunduğu ifade edildi.

‘BİR PARTİ İLE ANLAŞTIK’

Sıfırdan bir parti kurmanın zaman açısından güç olduğuna dikkat çekilen genelgede, “Milli Merkez, seçime girme yeterliliği olan bir parti ile anlaşmış, başka iki parti ile de ön mutabakat yapmıştır. Bu nedenlerle, MM’in partileşmesinde zaman baskısı yoktur” değerlendirmesi yer aldı.

‘EMİNE ÜLKER TARHAN İLE GÖRÜŞÜLDÜ’

CHP eski Milletvekili Emine Ülker Tarhan’ın partisi ile ilişkiler kurulduğu söylenen genelgede, şunlar yer aldı: “Ufuk Söylemez kendisini aramış ve 3 Kasım tarihinde bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapılmış, kendisi kuruluşu devam eden MM partisine, Atatürk’te Birleşenlerin ortak mücadelesine davet edilmiştir. Düşüneceğini belirten Sayın Tarhan 15 Kasım’da İstanbul’da MM Yürütme Kurulu üyeleri ile tanışmış, yapılan görüşmede MM’in 230 toplantısı hakkında ayrıntılı bilgi verilerek kendisi ortak mücadeleye bir kez daha davet edilmiştir. Yine düşüneceğini ifade eden Sayın Tarhan, son altı aydır sürdürdükleri partileşme çalışmaları hakkında MM yönetimindeki mücadele arkadaşlarına hiçbir bilgi vermemiş olan MM Yönetim Kurulu üyesi E. Tuğa. Türker Ertürk ile birlikte 14 Kasım tarihinde bir parti kurmuşlar, ortak mücadele fikir ve çağrılarımızı yanıtsız bırakmışlardır.”

Genelgenin sonunda ise “Partileşme kesinleştiği anda durum sizlere derhal bildirilecektir” denildi.

Kaynak: Odatv.com