Birahane İşletmeci Polisleri Posteri Önünde Bakana Şikayet Etti

Birahane İşletmeci Polisleri Posteri Önünde Bakana Şikayet Etti

ERZURUM (İHA) – Erzurum’un Oltu ilçesinde ceza kesilen birahane işletmecisi, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın bilboarddaki fotoğrafının önünde polisleri Bakan Ala’ya şikayet etti.
Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, eğlence yerlerine yönelik yapılan uygulama sırasında toplanan yabancı uyruklu bayanlar Marina Kakriashvili, Ema Zhizhiashvili, Davite Ashvili, Mania, Fatima Zelha Elkharaz isimli bayanlar, ifadeleri alındıktan sonra sınır dışı edilmek üzere Erzurum Yabancılar Bürosu’na gönderildi. Yabancı uyruklu bayanlara 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanun’un 21. maddesine göre izinsiz ve kaçak çalışmak suçundan 835 lira para cezası kesildi. Ayrıca işletme sahibi Yunus Özden’e da 40 bin lira para cezası kesildi.
Kesilen cezaya tepki gösteren birahane işletmecisi Yunus Özden, birahanesinde yabancı uyruklu bayan misafirlerinin polisler tarafından toplanarak tercümansız ve avukatsız ifade imzalatıldığını öne sürdü. Özden, “Türkiye’ye gelen yabancı uyruklu bayanlar alkollü ortamlarda oturuyorlar. Oltu’da niye oturamıyorlar, anlamak mümkün değil. Bunun kime zararı var” diyerek yapılan uygulamaya tepki gösterdi.
Tepkisini İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın bilboarddaki fotoğrafının önünde dile getirerek Oltu’daki polisleri Bakan Ala’ya şikâyet eden Özden, “Polis baskın yaparak işletmemizdeki yabancı uyruklu bayanları toplayarak Merkez Polis Karakolu’na götürdü. Türkçe bilmiyorlar. Polis Merkezi’nde bu bayanlara tercümansız, avukatsız ifade imzalatmışlar. Alkollü ortamda oturmalarından ötürü işletmemize de 40 bin TL ceza kestiler. 2 bin 500 lira verip oturma izni almama rağmen bu bayan misafirlerimi sınır dışı ediyorlar. Ortada ne bir uyuşturucu ne de fuhuş olayı var. Böyle bir şey olabilir mi?” şeklinde konuştu.