Birkan, öğrencilerle tecrübelerini paylaştı

Birkan, öğrencilerle tecrübelerini paylaştı

Öğrencilerle bir araya gelerek, tecrübelerini ve deneyimlerini paylaşan Birkan, gençlere avukatlık mesleği ile ilgili bilgiler verdi.
Avukatlık mesleğini yapacak kişilerin toplumun her alanında var olması gerektiğini vurgulayan Birkan, "Avukatlık, çok büyük para kazanma hayalinizin gerçekleşmesine yardımcı olmaz ama para ile giremeyeceğiniz yerlere girmenizi sağlar. Bu meslekte başarılı olmak için, sosyal hayatta da var olmanız gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Avukatlık, aynı zamanda esnaf olmayı da gerektiren serbest bir meslektir"

Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 'Kariyer Günleri'ne konuk olarak katılan 25. Dönem Bursa Barosu Başkanı Avukat Zekeriya Birkan, Avukatlık mesleğini seçmek isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Her meslekte olduğu gibi Avukatlık mesleğinde de şansın gerekli olduğunu belirten Birkan, "Başarılı bir avukat olmak için Hukuk fakültesini 1. olarak bitirmek yeterli olmaz, aynı zamanda esnaf olmanız gerekir. Bunun yanı sıra, şans faktörü de yanınızda olursa, başarılı olursunuz" dedi. Birkan, "Şans ancak hazır olan insana fayda sağlar. Bilgi ve birikim bakımından hazır olmayan bir insanın istediği kadar şansı olsun, başarıya ulaşamaz" ifadelerini kullandı.

"Davayı yüzde 100 kazanacak olsanız bile müvekkilinize bunu belli etmeyin"

1992 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi'nden mezun olduğunu dile getiren Zekeriya Birkan, "Bu zamana kadar aldığım tüm davalarda, hiçbir müvekkilime garanti vermedim. Bir davayı yüzde 100 kazanacak olsanız bile bir açık kapı bırakmak gerekir. Eğer bunu yapmazsanız, müvekkilinize haksız yere umut vermiş olursunuz. Davayı kaybettiğinizde ise, mahcup olursunuz. Bunun sonucu da kariyerinizi olumsuz etkiler" dedi.

Hukukçuluğun oldukça nitelikli meslekleri bünyesinde barındırdığını da söyleyen Birkan, "Hukuk alanındaki tüm mesleklerde, insanların hayatını direkt olarak etkileyecek kararları alıyor ya da bu kararların alınması için çabalıyorsunuz. Dolayısıyla hukukçu da nitelikli olmalıdır" diye konuştu.

Düzenlenen söyleşi soru cevap kısmının ardından Avukat Zekeriya Birkan'a teşekkür belgesi verilmesi ile son buldu.