Birlemiş Milletler’den Başkan Gökçek’e Ziyaret

Birlemiş Milletler’den Başkan Gökçek’e Ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ekim ayında Ankara’da düzenlenecek, “Birleşmiş Milletler Çölleşme İle Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı”na her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.
BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi İcra Direktörü-BM Genel Sekreter Yardımcısı Monique Barbut, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i makamında ziyaret etti. Barbut, Ekim ayında Ankara’da çok önemli bir toplantı gerçekleştireceklerini belirterek, bu toplantıda 197 ülkenin temsilcisinin bir araya geleceğini söyledi. Barbut, Ankara’nın toplantıda göstereceği misafirperverlik için şimdiden Başkan Gökçek’e teşekkür etmek istediğini belirterek, toplantı ile ilgili bilgi verdi.
Başkan Gökçek de Ankara’da gerçekleştirilecek, “Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı”na ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin önemli projelerinden de söz eden Başkan Gökçek, Ankara’da dünyanın en büyük tema parkını inşa ettiklerini anlattı. Başkan Gökçek, ekim ayına kadar Ankapark’ı faaliyete geçirmeyi planladıklarını söyledi.
“KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN 19.8 M2’YE ÇIKTI”
Ankara’da yeşil alan çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Başkan Gökçek, “21 senedir Ankara’nın Belediye Başkanıyım. Ben başkan seçildiğimde Ankara’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 2 metrekare idi. Şu anda kişi başına 19.8 metrekare yeşil alan düşüyor. Başkan olduğumda 2,5 milyon olan Ankara nüfusu, 5 milyona çıktı. Nüfus sabit kalsaydı kişi başına düşen yeşil alan miktarı 40 metrekare olacaktı” dedi.
Ankara’da 9 adet dev rekreasyon alanı bulunduğunu ifade eden Başkan Gökçek, bu alanlarda piknik, eğlence ve çeşitli aktivitelerin yapılabildiğini anlattı. Büyükşehir Belediyesinin sosyal ve kültürel aktivitelerinden de söz eden Başkan Gökçek, 164 adet sosyal ve kültürel projenin bir arada yürütüldüğünü, çocuk kulüpleri, hanım lokalleri, gençlik merkezileri ve Aile Yaşam Merkezleri ile Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi’nin faaliyetlerinden tek tek söz etti. Ankara’da iki yılda 71 adet alt üst geçidin yapıldığını kaydeden Başkan Gökçek, “Ankara Dünyada nüfusu 5 milyon olan kentler arasında trafiği en rahat kent” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi’nin dünyanın en yeşil araç filosuna sahip olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, Ankara’da atıkların imhası ile ilgili örnek proje geliştirdiklerini anlattı. Görüşmenin sonunda Başkan Gökçek, BM Genel Sekreter Yardımcısı Monique Barbut’a porselen tabak hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.