Bisiklet Festivali’nde Bursa’yı Keşfettiler

Bisiklet Festivali’nde Bursa’yı Keşfettiler

Bisiklet tutkunları Bursa’nın muhteşem güzelliklerini keşfetti.
Cuma günü Tophane Saltanat Kapı’dan start alan festivalde, Türkiye’nin 20 farklı vilayetinden toplam 250 bisiklet tutkunu, festivalin son gününde Uludağ’ın keyfini çıkarttı. Bursa’da ilk gün Ulucami, Yeşil, Emirsultan Camii gibi tarihi mekanları görme fırsatı bulan bisiklet sporcuları, ikinci günü de yzmir Yolu üzerindeki Gölyazı köyüne gitti. Bursa’ya 30 kilometre uzaklıktaki Gölyazı’ya bisikletleri ile ulaşan pedal tutkunları, festivalin üçüncü gününde ise 35 kilometre uzaklıktaki Uludağ oteller bölgesine
çıktı. Bir otelde kalan ve son gün birlikte yemek yiyen bisikletçilere Uludağ gezisi sırasında Bursa’daki bisiklet meraklıları da eşlik etti.
Yıldırım Bisikletçileri de, Yeşil Pedal Derneği üyeleri ile birlikte festivale değişik şehirlerden gelenlere ev sahipliği yaptı. Jandarma eskortu eşliğinde oteller bölgesinden Bakacak mevkiine geçen bisiklet tutkunları, panoramik Bursa manzarasını seyrettikten sonra tekrar Bursa’ya indi. Güzel bir hafta sonu geçirdiklerini ve Bursa’da bulunmaktan mutlu olduklarını belirten bisiklet meraklıları, çevreye duyarlı vatandaşlardan da alkış aldı. Uludağ’da fosil yakıtlı araçların seyrinin azaltılarak, teleferik, bisiklet, elektrik otomobil, atlı kızaklar gibi farklı temiz ulaşım vasıtalarının kullanılmasının bu festival ile gündeme gelmesine sevinen doğasever bisikletçiler, yöneticilerin bu konuyu festival sonrasında gündemlerine almasını istedi.
En temiz ulaşım araçlarından olan bisikletin toplu taşıma aracı raylı sistemlere dikey olarak ulaşımda kullanılması için yerel yöneticilerin tedbirler almasını talep eden bisiklet meraklıları, "Avrupa’da birçok seçilmiş başkan ve yönetici bile işine bisiklet ile gidip geliyor. Türkiye’de de bisiklet kültürünün yerleşmesi lazım. İnsan sağlığında önemli bir yeri olan ve hareketli hayat için tavsiye edilen bisiklet merakının gelişmesi için festival düzenleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne şükranlarımızı sunuyoruz" dediler.