Bisikletçiler 630 Kilometre Yol Aldı Ankara’ya Girdi

Bisikletçiler 630 Kilometre Yol Aldı Ankara’ya Girdi

Çocuk Felcine dikkat çekmek üzere yola çıkan 11 bisikletçi Osmaniye, Adana, Niğde, Kapadokya, Aksaray ve Kutlu’dan sonra Ankara’ya ulaştı. Şuana kadar toplam 630 kilometre yol kat eden sporcuların Cumartesi günü Samsun’a ulaşması bekleniyor.
Günde 4-5 saat kesintisiz bisiklet süren sporcuları bir sağlık ekibi yanında İpekyolu Rotary Kulübü Başkan ve üyeleri de takip ediyor. 630 kilometrelik zorlu bir yolculuktan sonra Ankara’ya ulaşan sporcular ve İpekyolu Rotary Kulübü ve Ankara İncek Rotary Kulübü başkan ve üyeleri soluğu Anıtkabir’de aldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Nokta Polikliniği, Tuğcan Hotel, EGS Mühendislik, Enam İnşaat, Günal Yapı, ART Halı, Kadoil Petrol, Meysu ve Şirvan Baklava sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan ‘Çocuk Felci İçin Sürüyoruz’ farkındalık projesi kapsamında ki 11 bisikletçi 630 kilometre yol kat ederek Ankara’ya ulaştı.
Ankara’da ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret eden ve Atatürk’ün mozolesine törenle çelenk koyan sporcular buradan Misak-ı Milli Kulesine geçti.
Anıtkabir Özel Defterine İpekyolu Rotary Kulübü Başkanı Işınsu Alpay ve Ankara İncek Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Konyalı, “Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, genç ve senin izinde ilkelerini ve inkılaplarını aklından çıkarmayan Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü ve Ankara İncek Rotary Kulübü üyeleriyiz. Projelerimiz sadece topluma faydalı olmak için hizmet etmek amacı ile değil, aynı zamanda bize emanet ettiğin Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve savunmak için olacaktır. Damarlarımızda bu asil kan aktığı müddetçe senin izinde hayatımıza ve faaliyetlerimize devam edeceğimizden hiç kuşkun olmasın. Bize bıraktığın mirası geleceğe taşıyacağız. Söz veriyoruz” diye yazdı.
Sporcular ve beraberlerindeki heyet daha sonra Anıtkabir’de çeşitli incelemeler yaparak notlar aldı. Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Antrenörü Mehmet Adnan Cansunar’ın kontrolünde yola çıkan genç sporcular Mustafa Şahan, Yusuf Kabaklar, Tolga Akdeniz, Faruk Öztürk, Ömer Can Özyaycı, Mehmet Demiryol, Yusuf Kasakolu, İbrahim Sarıoğlu, Abdussamet Tatlı, Üzeyir Mert Çetin ve Ali Güneyligil bu sürüşün kendileri için büyük önem taşıdığını ve insan yaşamı için önemli bir sorun olan çocuk felcine dikkat çekerek birçok insanın gelecek yaşamını kurtarmaya çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi:
“Bizlere destek veren bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz. Bir taraftan ilk kez Türkiye’nin en uzun parkurunda pedal çevirirken bir yandan da insan sağlığı için önemli bir konuya dikkat çekmeye çalışıyoruz. Desteklerinden dolayı herkese teşekkür ederiz.”
630 KİLOMETRE YOL KAT EDİLDİ
Bin 530 kilometrelik zorlu parkurun 630 kilometrelik bölümünü tamamlayan sporcular bugün Ankara Atlı Otel’de düzenlenecek olan proje tanıtım toplantısının ardından Samsun’a doğru yollarına devam etmek üzere yeniden yola çıkacak. Sporcuların 25 Ekim Cumartesi günü Samsun’a ulaşacağı ve burada birçok etkinliğe katılarak çocuk felcine dikkat çekeceği açıklandı.
Bugün Ankara Atlı Otel’de yapılacak olan tanıtım toplantısına Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve çok sayıda bürokratın katılacağı bildirildi.