Bisikletçiler Moral Yemeğinde Buluştu

Bisikletçiler Moral Yemeğinde Buluştu

‘Çocuk Felci İçin Sürüyoruz’ farkındalık projesinin start öncesinde düzenlenen gecede bir araya gelen bisikletçiler moral buldu.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Spor Başkanı Abdulkadir Gözegir, Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Fikret Çubukçu ve Antrenör Adnan Cansunar’ın da katıldığı gecede sporculara Şirvan Payaslı tarafından özel olarak hazırlanan baklavalar ikram edildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Nokta Polikliniği, EGS Mühendislik, Enam İnşaat, Günel Yapı, ART Halı, Kadoil Petrol, Meysu ve Şirvan Baklava sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan, ‘Çocuk Felci İçin Sürüyoruz’ farkındalık projesi kapsamında 11 bisikletçi, 10 gün sürecek zorlu maraton öncesi Tuğcan Otel’de düzenlenen yemekte buluştu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Başkanı Abdulkadir Gözegir, Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Fikret Çubukçu, Antrenör Adnan Cansunar, İpekyolu Rotary Kulübü Başkanı Işınsu Alpay ve çok sayıda davetli Tuğcan Otel’de düzenlenen gecede buluştu. Gaziantep’in Ünlü Baklavacısı Şirvan Payaslı’nın özel olarak hazırladığı baklavaların sporculara ikram edildiği gecede, zorlu maratona hazır olduklarını ifade eden sporcular, 10 günlük parkurun başarıyla tamamlanması için ellerinden gelenleri yapacaklarını ifade ettiler. Gaziantep Büyükşehir Belediye Spor Başkanı Abdulkadir Gözegir, sporcularla sohbet ederek gerekli desteği vermeye devam edeceklerini belirterek, “Bu zorlu maratonda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor sporcularımızı desteklemeye devam edecektir. Türkiye’nin en uzun parkuru olarak nitelendirdiğimiz Gaziantep Samsun arasındaki parkurda sporcular Gaziantep’ten hareket ederek Adana, Niğde, Kapadokya, Ankara, Kastamonu ve Sinop yol güzergâhlarını kullanarak 25 Ekim 2014 tarihinde Samsun’a ulaşacaktır. Parkurun başarıyla tamamlanmasını diliyor, organizasyonda emeği geçenleri kutluyorum” dedi.
Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Antrenörü Adnan Cansunar da, sporcuların başarılı olacağına inandığını ve gerekli çalışmaların aylardır süren titiz çalışmalarla yapıldığını ifade etti.
Güney’den kuzeye 8 farklı şehri geçerek bin 530 kilometre bir yol kat edileceğini ifade eden İpekyolu Rotary Kulübü Başkanı Işınsu Alpay, organizasyona destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, “Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin olmak üzere projemize büyük destekler veren Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Nokta Polikliniği, EGS Mühendislik, Enam İnşaat, Günel Yapı, ART Halı, Kadoil Petrol, Meysu ve Şirvan Baklava ’ya, Türkiye genelindeki bütün Rotary Kulüplerimize ve üyelerimize teşekkür ediyorum. Sporcuların başarıyla parkuru tamamlaması için ben ve kulüp üyesi arkadaşlarım onlara eşlik ederek 10 gün boyunca birlikte olacağız. Temel amacımız böyle bir zorlu parkuru gerçekleştirirken, farkındalık oluşturup Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Rotary’nin Çocuk felci yani Polioyu ortadan kaldırmak için başlattığı kampanyalara dikkat çekmektir” dedi.
Gaziantepli bisikletçiler gerçekleştirilecek olan ‘Çocuk Felci İçin Sürüyoruz’ farkındalık projesi kapsamında bu gün Gaziantep’ten yola çıkarak Adana, Niğde, Kapadokya, Ankara, Kastamonu ve Sinop yol güzergâhlarını kullanıp 25 Ekim 2014 tarihinde Samsun’a ulaşacak. Yol güzergâhında bulunan çeşitli illerden çok sayıda gönüllü bisikletçinin de projeye katılmalarının da beklendiği etkinlikte sporculara İpekyolu Rotary Kulüp Başkan ve üyeleri de eşlik edecek.
Bisikletçilerin bu zorlu maratonda günde ortalama 150 kilometre yol almaları planlanıyor.