Bismil’de Kaybolan Genci, Ailesi Silopi’de

Bismil’de Kaybolan Genci, Ailesi Silopi’de

Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Harmanlı köyünde ikamet eden ve 3 aylık evli olan 25 yaşındaki İsmail Sayın’dan 17 gündür haber alınamıyor.
Hasta olan eşini hastaneye götürüp tedavi ettirdikten sonra eşini köye gönderen İsmail Sayın’dan daha sonra haber alınamadı. Ailesi tarafından günledir aranan kayıp gencin en son Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Ilıcalar köyünde görüldüğü iddia edildi. İddia üzerine kayıp gencin yakınları Silopi’ye geldi ancak yapılan tüm araştırmalara rağmen kayıp genç bulunamadı.
Gözü yaşlı bir şekilde İsmail Sayın’ın eve dönmesini bekleyen ailesi ise, kayıp gencin hayatından endişe duyduklarını belirtti. Mersin’de ikamet eden ve kayıp haberi üzerine Diyarbakır’a oradan da Silopi’ye gelen kayıp gencin ağabeyi Şakir Sayın, "Kardeşim kayıp. En son bize Şırnak’ın Silopi ilçesinde bir telefon geldi ve kardeşime benzeyen birinin Ilıcalar köyünde olduklarını söylediler. Ancak biz geldiğimizde o şahsın buradan gittiklerini söylediler. Kardeşim kimin yanındaysa Allah rızası için geri getirsinler. Kendisi 3 aylık evli ve ayağında platin olduğu için sakat durumda" dedi.
Kardeşinin kaybolmasının ardından ailece perişan hale düştüklerini belirten Şakir Sayın, "Kardeşimi her yerde soruyoruz, eş dost tanıdık herkese gittik. Kimse nerede olduğunu bilmiyor. Emniyete gittik, bilgi yok. Babam her gün ağlıyor. Annem evde şuan ölüm döşeğinde. Perişan haldeyiz" diye konuştu.
Kayıp olan gencin diğer ağabeyi Murat Sayın ise, "Diyarbakır’ın Bismil ilçesinden Silopi’ye geldik. Kardeşim 17 günden beridir kayıptır. Onu aramaktayız. Bismil’de yerel gazete ve sosyal medya üzerinden duyurular yaptık. Ancak bir türlü bulamıyoruz. 7 gün önce Facebook’taki fotoğrafından kardeşimi tanıyan biri bize telefonla bilgi verdi. Perişan bir durumda olduğunu elbiselerinin kirli olduğunu söyledi. Onunla sohbet etmiş ve maddi sıkıntı nedeniyle buraya geldiğini öğrenince Bismil’e kadar olan araç parasını ona vermiş. Eşini hastaneye götürmüş. Daha sonra eşini minibüsle geri gönderdi. Telefonu da hanımına vermiş. En son görüşmemizde bu oldu. 2 buçuk aylık evlidir. Kardeşimiz saf ve doğru temiz bir insandır. art niyetli değildir. Kardeşimiz kaybolduğundan beridir ne gecemiz gece ne de gündüzümüz gündüzdür. Yani rica ediyoruz. Kardeşimiz 3 aylık evlidir ve ayağında platin vardır. Kimin yanındaysa onlardan rica ediyoruz. Biran önce kardeşimizi görmek istiyoruz. Bu işin peşini de bırakmayacağız" şeklinde konuştu.
Oğlunun kaybolmasının ardından her gün ağladıklarını anlatan baba Şirin Sayın da, "Oğlum 17 gündür kayıp ve bulamıyoruz. Yetkililerden yardımlar bekliyoruz Oğlumun bir an önce bulunmasını istiyorum. Görenlerin insaniyet namına bize bilgi vermesini bekliyorum" dedi.