‘biyokaçakçılıkla Mücadele Çaliştayi’ Düzenlendi

‘biyokaçakçılıkla Mücadele Çaliştayi’ Düzenlendi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü Kayseri Şube Müdürlüğü tarafından ‘Biyokaçakçılıkla Mücadele Çalıştayı’ düzenlendi.
Bir otelde düzenlenen çalıştaya, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürü Ethem Boz, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Biyoteknoloji Şube Müdürü Hüsniye Kılınçarslan ve davetliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çalıştayın açılış konuşmasını yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürü Ethem Boz, Türkiye üzerinde değerli canlı ve bitkilerin olduğunu söyledi. Boz, “Ülkemiz birçok farklı biyocoğrafik noktanın kesişim noktasının bulunması nedeniyle dünya üzerinde kıymetli bir konuma sahiptir. Sahip olduğu bitki türlerinin yüzde 34’ü endemik yani ülkemize özgü türlerdir. Bitki örtüsünün çeşitliliği de birçok hayvanın kendisine ait yaşam alanı bulabilmesini sağlayarak ülkemizi hayvan türleri açısından da zengin kılmaktadır. Bu sıra dışı coğrafi konum, iklimsel özellikler sayesinde canlıların tür çeşitliliği anlamına gelen biyoloji açısından ülkemizin çok büyük bir kıta üzerinde göstermesini sağlamış bulunmaktadır. Ülkemizin sahip olduğu bu zengin değer, bilimsel araştırma ve koleksiyon adına birçok yabancının dikkatini çekmektedir” dedi.
Düzenlenen çalıştay, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Biyoteknoloji Şube Müdürü Hüsniye Kılınçarslan’ın ‘Biyokaçakçılığın önemi ve Türkiye’de biyokaçakçılık’ hakkında sunum yapması ile devam etti.