'Biz onlara ne yaptık ki'

'Biz onlara ne yaptık ki'

Gaziantep'te kına gecesine düzenlenen saldırıda yaralanan, annesini kaybeden ve iki kardeşinin de yoğun bakımda tedavisi süren kız çocuğu, "Biz çocuğuz. Onlara ne yaptık ki onlar bizi böyle yaptı? " ifadeleriyle olaya tepkisini dile getirdi.
Akrabalarının Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki kına gecesine ailesiyle gelen 9 yaşındaki Gülcan Yağız, patlama anını ve sonrasında yaşananlar anlattı.
Kına gecesinde annesi Aliye Yağız misafirlerle ilgilenirken bebek arabasında bulunan kardeşi 1 yaşındaki Esma Yağız'a baktığını aktaran küçük kız, "Ben bebek arabasındaki kardeşimi bekliyordum. Patlama oldu. Benim bir küçük kardeşim var. Patlama olunca yere düştü. Arkama baktım ayağımın arkası kanıyordu. Babam beni halamın yanına oturttu. Sonra babam öbürlerinin yanına gitti." dedi.
Yağız, annesinin hayatını kaybettiğinden, kardeşleri 7 yaşındaki Aycan ve 1 yaşındaki Esma Yağız'ın yoğun bakımda yaşam savaşı verdiğinden habersiz, "Kardeşim ve annem kesin evdedir" sözleriyle acısını ve olayın şokunu üzerinden atmaya çalışıyor.
"Ben onlara ne yaptım ki?"
Patlamanın ardından bir kişinin kendisini hastaneye getirdiğini söyleyen Gülcan Yağız, bombayı patlatanlar için "Allah onların belasını versin. Biz çocuğuz. Onlara yaptık ki onlar bizi böyle yaptı? Ben çocuğum onlara ne yaptım ki?" diye konuştu.