Boccia ile engeller kalkıyor

Boccia ile engeller kalkıyor

Bursa’nın Gürsu ilçesinde ilk defa düzenlenen Boccia Türkiye Şampiyonası renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye’de ilk defa yapılan turnuvaya hem zihin, hem de beden engelli olan Kahraman İloğlu damgasını vurdu. Ellerini hiçbir şekilde kullanamayan, ancak boccia ile tanıştıktan sonra zaman içerisinde hareket kabiliyeti kazanan İloğlu, Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız ile maç yaparak galip geldi. Minik sporcunun her ne kadar galibiyet sevincini dışarıya vuramasa da mutluluğu gözlerinden okundu.

Oğlunun bu spora başlamasına çok sevindiğini belirten anne Meral Tellioğlu, “Derneğimizin başkanı sağ olsun ilgilendi. Yaklaşık bir yıldır arkadaşıyla bu sporu yapıyor. Onlar için çok güzel bir başarı. Gerçekten hepsi bir birinden özeller, çok güzel şeyler paylaşıyorlar” dedi.
Bocciayı herkesin oynaması gerektiğini söyleyen sporcu Taha Barış Tellioğlu ise, “Bilgisayarda tesadüfen gördük. Daha sonra derneğe söyledik. Dernek de böyle bir organizasyon gerçekleştirdi” dedi.

Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, "Maksadımız engelli kardeşlerimizi engelsiz şekilde hayata katmak, onlara destek olmak. Engelli kardeşimiz ile engelsiz kardeşimizin çok rahat yarışabileceğini, onların da bizden biri olduğunu göstermek istedik" diyerek, bu spora destek vereceklerini açıkladı.

Gürsu Kapalı Spor Salonu'ndeki turnuvaya Yalova, Kocaeli, İstanbul ve Bursa’dan toplam 30 sporcu katıldı.