Böcek soruşturmasında flaş gelişmeler

Böcek soruşturmasında flaş gelişmeler

İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Genel Merkezinde gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, ’Böcek’ soruşturmasına ilişkin sorusuna Ala, "Yakalama kararı çıkartıldı. Hüküm icra edilecek" cevabını verdi. Kırmızı bülten çıkarma çalışmalarının başlatıldığını anlatan Ala, bu sorunun detaylandırılarak soruşturması devam eden sorun olduğunu ve bunun 76 milyonun güvenlik sorunu olduğunu ifade etti.

YENİ PAKET

Çözüm süreci kapsamında hazırlanan yeni pakete ilişkin bir soru üzerine Ala, "Türkiye’nin bu sorunu çözüm süreci adını koyduğu sorunu çözme noktasında devletin aldığı, devlet görevlilerinin aldığı inisiyatifin Meclis’te adının konması sürecidir. Bunun yasal zemine kavuşturulması sürecidir. Bugün yarın Meclis’e sunulacak" şeklinde konuştu.

Çözüm süreci kapsamında hazırlanan yeni paketin her şeyin detaylandırıldığı düzenleme değil olmadığını söyleyen Ala, "Bu düzenleme bu sorunu çözme iradesini ortaya koyan düzenlemedir. ’Bu sorunu biz çözeceğiz’ iradesi Meclis tarafından da yasalaştırılarak tamamen ortaya konmuş olacak" dedi. Bunun bir süreç olduğunu anlatan Ala, daha sonra onun üzerinde de çalışmaların yapılacağını ifade etti.

ESKİ BAKANIN SORU ÖNERGESİ

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Meclis’e verdiği soru önergesinin hatırlatılması üzerine Ala, "Kendi görev yaptığı dönemde memlekette ne kadar dinlemenin olduğu, yasal olmayan, gayriahlaki dinlemenin olduğu ortalara saçıldı, döküldü zaten. Hükümetin altını oyacak, hükümete darbe planları yapacak hazırlıkların yapıldığı dönemdir kendi görev yaptığı dönem" ifadelerini kullandı.

Suçların ortada olduğunu anlatan Ala, "Bu soruşturulduğu zaman kimler bu suçları işlemişse o suçlar tespit edilir ve gereği yapılır. Burada saklı çalışmaya alışmış olanlar, suç ortadayken önemli bir kısmı açığa çıkmışken zannediyor ki yine gizli saklı bir şeyler olacak. Buna gerek yok ki. Bu memlekette bu kadar insanın, din önderlerinin, valilerin, emniyet müdürlerinin, siyasi parti başkanlarının, işadamlarının dinlendiği açığa çıktı. Bunlar soruşturulmayacak mı? Hükümete karşı bir 17 Aralık, 25 Aralık gibi darbe girişimi olmadı mı? Bunların hesabı sorulmayacak mı? Bunların hesabı sorulmadan üstü örtülebilir midir? Bunlar, aslında şu anda tamamen spekülatif, basit itirazlardır. Bunların gereği neyse devletin kuralları içinde yapılacaktır" diye konuştu.