Bodrum Belediyesi’nden Aile Semineri

Bodrum Belediyesi’nden Aile Semineri

Bodrum Belediyesinin özellikle anne ve babalara yönelik olarak düzenlediği “21. Yüzyılda Aile İçi X-Y-Z İlişkiler” adlı seminerine vatandaşlar ilgi gösterdi.
Bodrum Belediyesi tarafından ilki düzenlenen “21. Yüzyılda Aile İçi X-Y-Z İlişkiler” adlı seminer, Yalıkavak Yıldırım Beyazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Çocuk Sağlığı ve Eğitimi Uzmanı Esra Savaşan tarafından verilen seminerde slayt gösterileri eşliğinde kuşak farklılıkları ile aile içinde çocukların ve gençlerin gelişimi hakkındaki konulara dikkat çekildi. İletişim, çocuk gelişimi, teknolojinin yanlış kullanımı konularının işlendiği seminere vatandaşlar ilgi gösterdi.
Seminer hakkında bilgi veren Esra Savaşan, "Seminerin amacı; günümüzde gelişen ve değişen teknoloji ve bunun kullanımına dair aile içerisindeki bireylerin farklı yaklaşımlarından doğan çatışmalara çözümler üretmekti. Her yaş grubuna hitap eden bir seminerdi ama genellikle tabi ki anne ve babayı daha çok kapsıyor. Tablet bilgisayarlar, akıllı telefonlar, bilgisayar, internet kullanımı ve sosyal medya… Bunlar artık hepimizin kaçınılmaz bir gerçeği. İnsanlar artık buna o kadar fazla zaman ayırır oldular ki; kendilerinden ve aile içi ilişkilerden bir şekilde uzak kalmaya başladılar. Oysaki en önemli değer aile bağlarıdır. Bunları her zaman aklımızda tutmamız lazım." şeklinde açıklamada bulundu.
21. Yüzyılda Aile İçi X-Y-Z İlişkiler adlı seminer, Yalıkavak’ın ardından 24 Ocak 2015 Cumartesi günü saat 14.00’da Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.