Bodrum'da Ebola alarmı!

Bodrum'da Ebola alarmı!

Yasa dışı yollarla Bodrum’dan Kos adasına kaçmak isterken sahil güvenlik ekiplerince yakalanan 2’si Pakistan, 4’ü Afganistan uyruklu 6 kişi yakalandı. Yakalanan kaçaklardan şüphelenen sahil güvenlik ekipleri şahısları bota alırken tedbirli davranarak eldiven ve maske kullandı. Bodrum Milta Marina'daki sahil güvenlik komutanlığına getirilen kaçaklar bir odaya alınarak gözetim altında tutuldu. Yabancılar şubesinden gelecek polisler ile birlikte şahıslar hastaneye götürüldü. Polis ekipleri de maske ve eldiven takarak önlem aldı.

ACİL SERVİS BOŞALTILDI

6 kaçak göçmen çevik kuvvet ekibinden 2 polis eşliğinde hastaneye getirildi. Polisler kaçak göçmenleri minibüsten indirmeyerek doktora haber verdi. Acil servis doktoru şahıslara polis aracında baktıktan sonra Bodrum Devlet Hastanesi'nin acil bölümünü boşalttı. Şahısları dışarı çıkaran doktor daha sonra kaçak göçmenleri hastaneye aldı. Tahliller için bir odaya alınan 6 kişi karantina altına alındı.

HASTALARA MASKE DAĞITILDI

6 kaçak göçmen muayene olurken dışarıda bekleyen hastalara ve hastane personeline ise maske ve eldiven dağıtıldı. Vatandaşlar maske ve eldivenleri takarak muayene olmayı bekledi. Gazeteciler de görevlerini yaparken maske kullandı. Yaklaşık 3 saat acil serviste karantina altına alınan kaçak göçmenler işlemleri devam ederken acil servis personelleri hastaları başka bir bölümde tedavi etti.

BODRUM RAHAT BİR NEFES ALDI

Yaklaşık 3 saat boyunca karantina altında kalan göçmenlere tahlil yapıldı. Şahıslara yemek ve su da verildi. Tahlil yapılan kaçaklarda Ebola virüsüne rastlanmadı. Polise tekrar teslim edilen şahıslar yabancılar şubeye teslim edildi. Emniyet müdürlüğünde yapılan işlemlerin ardından sınır dışı edilecekleri öğrenildi. Hastalara yeniden açılan acil servis muayenelerine tekrar başlandı.

900 TL’LİK BOTLA YUNANİSTAN’A KAÇACAKLARDI

Van’dan İstanbul’a kaçtıkları oradan ise Bodrum’a geldikleri öğrenilen 6 kaçak göçmenin İstanbul’da bir ay inşaat işçiliği yaptıkları, inşaat şirketinden para alamayınca yurt dışına kaçmak istedikleri öğrenildi. Yunanistan’a en yakın bölgeyi arayan 6 göçmen daha sonra Bodrum’a geldi. Bodrum’da 900 TL'ye bir bot alan 6 kişi daha sonra Bitez sahilinden bota binerek Yunanistan’ın Kos adasına kaçmak istedi. Kürek çekerek karşıya geçmek isteyen kaçaklar sahil güvenliğe yakalandı. Şahısların okuma yazma bilmediği, bir arkadaşlarının tavsiyesi üzerine Yunanistan’a kaçmak istediklerini ifadelerinde söyledikleri belirtildi.

Öte yandan, işlemleri tamamlanan şahıslar polis ekipleri tarafından Yabancılar Büro Amirliği'ne götürüldü.