Bodrum’da Eylül Sıcağı Kavurdu

Bodrum’da Eylül Sıcağı Kavurdu

Sonbaharın gelmesi ile birlikte birçok şehirde hava sıcaklıkları düşmesine rağmen Muğla’nın Bodrum ilçesinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.
Bunaltıcı sıcakların devam ettiği Bodrum’da sahil kenarlarına akın eden turistler denizin ve güneşin keyfini doyasıya çıkardı. Yerli turistler okulların açılmasına rağmen Bodrum’u terk etmedi. Kumbahçe, Gümbet, Bitez ve bir çok sahil ise yerli ve yabancı turistlerle doldu taştı. Yerli turistler sıcak havanın tadını çıkarttıklarını belirterek “Çok sıcak bir hava var. Denizin ve güneşin keyfini çıkarıyoruz. Eylül ayında olmamıza rağmen havalar çok güzel” dedi.
Amborassia Otel Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Kılıç da Eylül ayında yerli turistte artış olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Eylül ayında yaşanan turist sayısında geçen senelere göre bir artış var. Özellikle yerli turistler tatile daha çok ilgi göstermeye başladı. Türkiye’de tatil geleneği oluşmaya başladı. Kurban bayramında ise yüzde yüz doluluğu yakaladık. Müşterilerimizin yüzde 70’i ise Türk, bir çok yerli turist Eylül ayında tatil yapmayı tercih ediyor. Çünkü, gündüzleri sıcak akşamları ise serin oluyor Bodrum.”