Boğa Güreşlerinde Kan Aktı

Boğa Güreşlerinde Kan Aktı

Muğla’nın Ula ilçesinde geleneksel olarak sürdürülen boğa güreşlerinde arena kana bulandı. Ula Kaymakamlığı ve Ula Belediyesi tarafından düzenlenen 21. Geleneksel Boğa Güreşleri’nin geliri Ula ilçesindeki MOBESA sisteminin güçlendirilmesinde kullanılacak.
Güreşlerin finalinde Başboğalık güreşi öncesi arenaya güreşecek boğa ile sahibi yerine eski sahibi çıkınca ortalık toz duman oldu. İddiaya göre, Başboğalık için Mustafa Barut’un Derviş isimli boğası ile Hasan Dişsiz’in Alex De Souza isimli boğaları arenaya davet edildi. Mustafa Dişsiz’in boğasını güreş arenasına eski sahibi Ahmet Coşkun getirdi. Boğanın gerçek sahibinin boğa ile arenaya çıkmamasını itiraz eden Mustafa Barut ile boğanın eski sahibi Ahmet Coşkun arasında tartışma yaşandı. Ağız dalaşı kavgaya dönüşünce, Ahmet Coşkun elinde bulunan sopa ile Mustafa Barut’a saldırdı ve saha karıştı.
Güreş arenasında boğalar yerine boğa sahipleri güreşmeye başlayınca devreye Çevik Kuvvet ekipleri girdi. Olayda, Derviş isimli Başboğanın sahibi Mustafa Barut aldığı sopa darbeleri ile başından yaralandı. Kavga Çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesi ile sona ererken, Başboğalık güreşini Hasan Dişsiz’in boğası Alex De Souza rakibi Derviş’i sahadan kaçırarak güreşin galibi oldu.