Boğazında kurtçuk olduğunu zannederek katran içen kadın öldü

Boğazında kurtçuk olduğunu zannederek katran içen kadın öldü
Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde iddiaya göre kurt sineğinin boğazına bıraktığını zannettiği kurtçuğu (lavra) öldürmek için çam ağacından çıkarılan ve halk arasında ’Pise’ olarak da adlandırılan katrandan içip yaşamını yitiren 42 yaşındaki Dudu Başpınar’ın ilk otopsisinde, ağır bir alerjik reaksiyon(anaflaktik) sonucu öldüğü belirlendi. Başpınar’ın, alerjik reaksiyonun neden kaynaklandığının ise detaylı yapılacak olan ikinci otopsisinde netlik kazanacağı belirtildi.

Olay, karaman’ın Ermenek İlçesi’ne bağlı Görmeli Köyü’nde meydana geldi. Eşi 44 yaşındaki Yahya Başpınar ile birlikte çobanlık yapan 42 yaşındaki Dudu Başpınar geçen perşembe günü öğle saatlerinde boğazından rahatsızlandı. Boğazında kaşıntı, öksürük ve burun akıntısı olan Dudu Başpınar, bunun boğazında kurt sineğine bağlı kurtçuk oluşmasından kaynaklandığını zannederek, iddiaya göre bunu öldürmek için çam ağacından çıkarılan katrandan içti.

Dün Sabah saatlerinde aniden fenalaşan Başpınar, yakınları tarafından Ermenek Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi. Dudu Başpınar’ın yapılan ilk otopsisinde ağır bir alerjik reaksiyon sonucu öldüğü belirlendi. Alerjik reaksiyonun neden kaynaklandığının ise Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak detaylı otopsi sonucu netlik kazanacağı öğrenildi.

Evde bulunan tüm kimyasallara el konulurken, Dudu Başpınar’ın boğazındaki kurtçuğu öldürmek için komşularının verdiği hapı da içmiş olabileceği değerlendiriliyor.