Bölgede Yağışlar Devam Edecek Mi?

Bölgede Yağışlar Devam Edecek Mi?

Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü sahasında bulunan Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya’da yer yer görülen sağanak yağışların yarın öğleden sonra etkisini kaybedeceği bildirildi.
Hava durumuyla alakalı açıklamalarda bulunan Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nde görevli Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, aralık ayı başından itibaren sisli, puslu ve yağışlı bir periyot geçirildiğine dikkat çekerek, yağışlı hava sistemlerinin bizi sık sık ziyaret ettiğini ve yine böyle bir sistemin etkisi altında olunduğunu söyledi.
“Bölgemiz genelinde bu yağışlı sistem yarın öğleden sonraya kadar etkili olacak” diyen Tarınç, “Eskişehir bölgesinde kuvvetli yağış beklentimiz yok. Hava sıcaklıkları bugün ve yarın aynı olacak, önemli bir değişiklik beklenmiyor. Pazar gününden itibaren önümüzdeki hafta özellikle gündüz sıcaklıklarımız 2 ila 4 derece artacak. Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatleri yer yer yoğun olmak üzere sisli ve puslu bir hafta geçireceğiz. Perşembe gününe kadar bölgemiz genelinde bir yağış beklentimiz yok. Yine mevsim normallerinin üzerinde bir hafta olacak” ifadelerini kullandı.
Tarınç, rüzgarların ise perşembe gününe kadar hafif, ara sıra orta kuvvette eseceğini de sözlerine ekledi.