Bölgesel Askom Toplantısının İlki Yapıldı

Bölgesel Askom Toplantısının İlki Yapıldı

Bölgesel ASKOM (Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi) toplantısnın ilki Gaziantep’te yapıldı.
İl genelinde kamu /özel bütün sağlık kurum ve kuruluşları ile İl Ambulans Servisi Komuta Merkezi(KKM) arasındaki koordinasyonun sağlanması ve hizmet standartlarını belirlemek, Acil Sağlık Hizmetlerinin ulaşılabilirliğini kalitesini ve verimliliğini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla İl genelinde aylık periyotlarla düzenlenen ASKOM (Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi) toplantılarının bölgesel anlamda ilk toplantısı yapıldı.
Şehitkamil Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen toplantı, Gaziantep Sağlık Müdürü Prof.Dr.Metin Karakök’ün başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan Gaziantep Sağlık Müdürü Prof.Dr.Metin Karakök, Askom toplantılarının İl genelinde belirli periyotlarda yapıldığını ancak bölgesel anlamda ilk toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirtti. Acil hastaya verilecek sağlık hizmetlerinin, hastane öncesi ve hastane acil servislerinde, hizmete ihtiyaç duyulan andan itibaren kesin tedavi süresine kadar, hiçbir kesinti olmadan verilmesinin önemine değinen Karakök, “Acil hastaya verilen sağlık hizmetlerinin bir ekip anlayışı içinde yürütülmesi, kısa zamanda ulaşılabilir olması ve hastane acil servislerinin hastaya, hastane öncesi bakım sağlayan ambulans hizmetleri ile desteklenmesi esasıyla hareket edilmesi gerektiğinin de altını çizmek gerekmektedir” dedi.
Bölge koordinatörlüğüne bağlı 5 İlin İl yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Duran, Adıyaman İl Sağlık Müdürü Dr.M.Emin Taş, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.M.Çetin Dağhan, Kilis İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.M.Reşit Başsimitçi ve ASKOM üyeleri katıldı.