Bölükbaşı "Sözümüzde durduk, futbolcu satmadık"

Bölükbaşı "Sözümüzde durduk, futbolcu satmadık"
Devre arasında futbolcu satmayarak camiaya verdikleri sözü tuttuklarını ifade eden Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Galatasaray ile 2-2 berabere kaldıkları maça ilişkin olarak, "İlk yarıda belki 5-6 fark olabilirdi" dedi

Bölükbaşı, "Belki bizim biraz beceriksizliğimizden, biraz tecrübesizliğimizden ilk yarıda aslında maçı bitirebilirdik ama ikinci yarı maalesef futbolcuların dışında bazı etkenler oldu. O etkenler neticesinde de berabere kaldık" dedi.

Galatasaray maçı sonrası serzenişte bulunduğunu, hakemlerin daha dikkatli olması gerektiğini söylediğini hatırlatan Bölükbaşı, futbolcuların sahada ter döktüğünü, yöneticilerin de gerek iş gerekse özel yaşantılarından ödün vererek kulüplerinin daha iyi duruma gelmesi için zaman harcadığını dile getirdi.

"HEDEFİMİZ İLK 5"

Bölükbaşı, futbolcuların ayakta kalabilmesi için en önemli etkenin "adalet" olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Biz adalet istediğimizi söyledik. Tabii ki kasıt aramıyoruz. Biraz daha dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Orada Bursaspor'un oyununu herkes gördü. İlk yarıda belki 5-6 fark olabilirdi. Belki bizim biraz beceriksizliğimizden, biraz tecrübesizliğimizden ilk yarıda aslında maçı bitirebilirdik ama ikinci yarı maalesef futbolcuların dışında bazı etkenler oldu. O etkenler neticesinde de berabere kaldık. Önümüzde daha birçok maç var. Hedefimiz, ilk 5. Bu sene bizim çıkış yılımız. Bu sene bizim ayağa kalkmamız ve koşmamız gereken bir sene."

Taraftarların maçlara gelmesi için bilet fiyatlarını düşürdüklerini vurgulayan Bölükbaşı, talep doğrultusunda ikinci yarı için de kombine bilet satışına başladıklarını kaydetti.

"SÖZÜMÜZDE DURDUK, FUTBOLCU SATMADIK"

Recep Bölükbaşı, ara transfer döneminin sona erdiğini anımsatarak, "Divan kurulunda konuştum, futbolcu satmayacağız dedim. Ara tranfser dönemi de bitti. Sözümüzde durduk, futbolcu satmadık" dedi.

Futbolcu satmadıklarını ancak takıma takviye de yapamadıklarını dile getiren Bölükbaşı, altyapıdan yetişen 13 futbolcuyla profesyonel sözleşme imzaladıklarını hatırlatarak, "Hocamız da bu futbolcuların 6'sını Antalya kampına götürmüştü. Onlardan da destek alacağız. Zaten 18-19 kişilik kadromuz var. İnşallah onlarla bu yılı bitireceğiz. Şu an herkes bizden çekiniyor, bir dahaki yıl korksun diyorum" ifadelerini kullandı.

"JOSUE'NİN DURUMU"

Bölükbaşı, Galatasaray maçı kadrosuna alınmayan Portekizli futbolcu Josue ile ilgili yorumların fazla abartıldığını belirtti.

Josue'nin Bursa'yı ve Bursaspor'u çok sevdiğine işaret eden Bölükbaşı, şöyle devam etti:

"Bu sene tüm oyuncularımızda oynama isteği, hırsı var. Josue de hırslı bir yapıya sahip. Futbolcu arkadaşları da onu çok seviyor. Biz bir aileyiz. Takımda ailenin babası Şenol hocadır. Zaman zaman her ailede olabilecek iletişimsizlik yaşanabilir. Bütün futbolcularımız değişik atmosferde, her maçı kazanmak istiyor, hep yukarıda olmak istiyor. Böyle hırslı futbolcu ordusuna sahip olduğumuz için mutluyum. 11 kişi oynayacak, 18 kişilik kadro var. Hepsi o kadroya girmek istiyor. Takdir Şenol Güneş hocanın. Josue bizim evladımız, çok daha iyi olacak. Mesela dün takım izinliyken o, tesislere gelip çalıştı. Bir sıkıntı varmış havasını yaymak yanlış."

Bursaspor Kulübünün genel kurulunun Mayıs ayında yapılacağını hatırlatan Bölükbaşı, kongreye kadar camiada birlik ve beraberliğin devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Bölükbaşı, "Mayıs ayında genel kurul üyeleri yanlışlarımızı, doğrularımızı söyler. Eğer aday olursak genel kurul üyeleri çalışmamızı yeterli bulursa oy verir, yeterli bulmazsa vermez. Herkes baltalarını Mayıs ayına kadar gömsün. Kongreye kadar güzel bir ivme kazanan takıma destek olsun" dedi.