Bölükbaşı'dan taraftara sitem

Bölükbaşı'dan taraftara sitem
Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, "Bu sezon 2 bin 800 dolayında kombine bilet satıldı. Bursa için çok düşük bir rakam. Yeni stadın tamamı olan 43 bin kombine satışı bekliyorum" dedi.

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, "Her zaman yukarılara, liderliğe oynamalıyız çünkü lider bir takımız. Türkiye'nin en büyük şehir takımıyız" dedi.

Bölükbaşı, kulübün resmi yayın organı Bursaspor TV'de bir programda yaptığı açıklamada, Avrupa'da söz sahibi bir takım oluşturabilmek için göreve geldikleri günden bu yana aralıksız çalıştıklarını söyledi.

Takımın geçen sezon da hemen hemen aynı kadroyla mücadele ettiğini ancak bazı sıkıntılar yaşandığını vurgulayan Bölükbaşı, şöyle devam etti: "Taraftar bölündü, başarısız sonuçlar alındı. Herkes üzüldü. Kongre sonrası göreve biz geldik. Geçmiş dönemlerdeki yöneticilik tecrübelerimizle eksikliklerin neler olduğunu biliyorduk. Geldiğimizde onları yapmaya çalıştık. Ekonomik yönden de sıkıntılı dönemdeyiz. İnşallah bunların hepsi sona erecek. Bursa kenti ihracatıyla sanayisiyle marka şehir. Bursaspor da Bursa'nın incisi. 2009-2010 sezonunda şampiyon olmuş, daha sonra sürekli Avrupa kupalarına gitmiş, iyi sonuçlar almış ve camiasını mutlu etmiş bir kulübüz. Her zaman yukarılara, liderliğe oynamalıyız çünkü lider bir takımız. Türkiye'nin en büyük şehir takımıyız. Bundan sonraki çalışmalarımız bu doğrultuda olacak."

Ozan Tufan ve Şener Özbayraklı'ya gelen transfer teklifleri

Bölükbaşı, ara transfer döneminde oyuncularından özellikle Ozan Tufan ve Şener Özbayraklı'ya ciddi teklifler yapıldığını ancak geri çevirdiklerini belirtti.

Kulüp mali bakımdan zor durumda olmasına karşın futbolcu satmadıklarını dile getiren Bölükbaşı; "Ozan Tufan ve Şener için teklif yapıldı. Teklif 7 milyon 750 bin ve 3 futbolcuydu, kabul etmedik. Şener Özbayraklı, evladımız gibi. Şener'in bana verdiği bir söz var. Geçmiş yıllarda çek senet, protokol yoktu, sözler verilirdi. Verdiği sözü tutmaya çalışan bir insanım" ifadesini kullandı.

Yeni stadın kapasitesi kadar kombine satış hedefi

Recep Bölükbaşı, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen "Timsah Arena Stadı"nın kulübe ciddi maddi katkı sağlayacağına değindi. Belediye yetkilileriyle yakında protokol imzalayacakları bilgisini veren Bölükbaşı, şöyle konuştu:"Orada birçok ticari alan var. Şu ana kadar 4 loca sattık. Şimdi iş adamlarımıza sesleniyorum; 66 loca var. Çok da ucuz. İki yıllığına 200 bin dolar gibi fiyatı var. Birlik olursak bizi kimse tutamaz. Stadyumumuz da bitiyor. İddia ediyorum; bakın o zaman kaç puan farkla şampiyon olacağız. Benzinlikle ilgili birkaç düşüncemiz var. Şu anda paramız yok. Geçtiğimiz dönemde alınan araziyle güzel bir çalışma yapıldı. Hiç yokken elimizde 30 milyon lira gibi bir değerimiz oldu. Bu sezon 2 bin 800 dolayında kombine bilet satıldı. Bursa için çok düşük bir rakam. Yeni stadın tamamı olan 43 bin kombine satışı bekliyorum. Büyük takım olacağız diyorsak bu ancak taraftarımızla olur."

UEFA'nın verdiği men cezası

UEFA'nın yeşil-beyazlı kulübe verdiği Avrupa kupalarından bir yıl men cezasını hatırlatan Bölükbaşı, bu kararı çevirebilmek için gerekli çalışma yaptıklarını, duruşmanın 14 Nisan'da görüleceğini bildirdi. Kendilerini çok iyi bir şekilde ifade ederek cezanın kaldırılmasını sağlayacaklarına inandıklarını anlatan Bölükbaşı, şunları kaydetti: "İkincisiyle ilgili daha soruşturma yapılmadı. Denk bütçeyle ilgili çalışmalarımızı yaptık. Stat gelirlerimizi, benzinliğimizi dosyaya koyduk. Daha önce de bunun gibi doneler gönderilmiş ama bu sefer bizden besleyici belgeler istediler. Belediye Meclisinden çıkan kararı gönderdik. Mart sonuna kadar yapacağımız bazı çalışmalar var. Kasamızda para olması lazım. Benzinliği sattığımızda bir miktar para olacak. Futbolcu satmadık. Loca satışlarından gelen paralarla bu denk bütçeyi sağlayacağız. Önümüzdeki yıl için şimdiden önlem almalıyız. Kırmızı çizgiye girmememiz lazım. Şu anda girdik. Yapacak bir şey yok."