'Bomba gibi' patladı! Tüm mahalle sokağa fırladı...

'Bomba gibi' patladı! Tüm mahalle sokağa fırladı...

Hatay'ın Defne ilçesindeki bir apartmanın giriş katındaki dairede, gece saatlerinde eşine az rastlanır bir patlama oldu.

Büyük bir patlama sesi duyulmasıyla Turunçlu Mahallesi'nde oturanlar panikle sokağa koştu. Yaşar Dağlı Apartmanı sakinleri ise patlama sesini korkuyla hemen polise bildirdi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi.

İlk incelemede, evde bulunan uçan balondan sızan helyum gazının ocak tüpünün yakılması nedeniyle büyük gürültüyle patladığı belirlendi.

Doğan Haber Ajansı, D.T'nin kiracı olarak kaldığı evde duvarların yıkıldığını bildiriyor. Ajansa göre, kiracının üniversitede okuyan çocukları uçan balon satıyordu ve ellerinde kalanları eve getirdiler.

Apartman sakinleri dehşeti yaşadı

Apartman sakinlerinden Cüneyt Mansur, mutfakta otururken şiddetli bir patlama sesi duyup dışarı fırladığını söyledi. Binada büyük bir panik yaşandığını belirten Mansur, "Aşağı indiğimde araçtan el feneri alıp arka tarafa baktım, iki odanın duvarı patlamış. Helyum gazı kokusu aldım. Kiracıya 'Ne yapıyorsunuz?' diye sordum, 'Ölüyorduk' diye sinirle cevap verdi. Polisi aradık. Tepki gösterdik tabii, başka bir şey de olabilirdi. Akşamüstü iki koca balonla içeri girdiklerini görmüştük" dedi.

Patlama sonrası apartman sakinleri ile balon satan aile arasında çıkan tartışmayı, büyümeden polis ekipleri bitirdi.