Bombayı Lice'de yükleyip Hani'de patlattılar

Bombayı Lice'de yükleyip Hani'de patlattılar

38’i asker, 46 kişinin yaralandığı ‘bomba yüklü yakıt tankeri’yle düzenlenen saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Terör örgütü hain saldırıyı iddiaya göre şöyle gerçekleştirdi.

Yol kesen PKK’lı teröristler 5 ton mazot yüklü olan tankere el koyup Lice kırsalına götürdü. Teröristler 2 ton patlayıcı yükledikleri tankeri önceki gün saat 23.08’de Hani İlçe Jandarma Komutanlığı ile lojmanların önüne park etti. Askerin uyarısıyla kamyondan inen PKK’lı terörist “Arıza yaptı” diyerek uzaklaşmak istedi. Ancak nöbetçi askerin havaya uyarı ateşi açması üzerine PKK’lı terörist Lice istikametinde bekleyen bir otomobile doğru koşmaya başladı. Nöbetçi asker bunun üzerine aracı da hedef alarak ateş açtı. Otomobildeki teröristler de uzun namlulu silahlarla karşılık verdi. Nöbet kulübesinden ateş altına alınan PKK’lılar, arkadaşlarını beklemeden bomba yüklü tankeri patlattı.

5 KİŞİ GÖZALTINDA
Tankeri park eden teröristin de yaralandığı tahmin edilirken Lice’ye doğru kaçan PKK’lılara yönelik hava destekli operasyon başlatıldı. Saldırıyla ilgili 5 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Büyük hasarın meydana geldiği Hani İlçe Jandarma Komutanlığı’na dev Türk bayrağı asıldı. Lojman ve çevresine branda gerdirildi. Olay Yeri İnceleme ekipleri, günün ışımasıyla birlikte, patlamanın yaşandığı karakol önünden çarşı merkezine kadar olan geniş bir alanda delil topladı. Olayla ilgili Hani Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, Hani Sulh Ceza Hâkimliği yayın yasağı getirdi.

YARALI KOMUTAN 'CASUSLUK' DAVASINDA BERAAT ETMİŞTİ
Saldırıda yaralanan Hani İlçe Jandarma Komutanı Ersel Ezen’in, İzmir Askeri Casusluk Davası’nda yargılandığı ve beraat ettiği öğrenildi. 2015 Temmuz ayından beri İlçe Jandarma Komutanlığı yapan Yüzbaşı Ezen’in, karar duruşmasına görevini aksatmamak için gitmediği belirtildi.