Bonzaili mangal faciasında flaş gelişme!

Bonzaili mangal faciasında flaş gelişme!

Üsküdar’da 19 Şubat 2017 tarihinde evine gelen yakınlarına mangal yapan Aysel K., bahçede bulduğu poşetin içerisindeki bitkiyi kekik sanıp mangalda kullanmıştı. Etten yiyen 9 kişi zehirlenerek hastaneye kaldırılmış, 1 kişi ise hayatını kaybetmişti. Olaya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Aysel K.’nin, eniştesi maktül Bayram Akdana, kız kardeşi H.A., yeğenleri N.A. ve A.A., annesi S.S., oğlu E.M., gelini Y.M. ve torunu İ.M.’yi evine davet ettiği anlatıldı. Yemek yemek için bahçede mangal yaptıklarının belirtildiği iddianamede, şüpheli Aysel K.’nin mutfaktan raftan aldığı ve içerisinde kekik olduğunu düşündüğü kavanozu ablası müşteki H.A.’ya vererek tavuk etlerini soslamasını istediği kaydedildi.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 8 KİŞİ YARALANDI

İddianamede, etleri pişirerek yiyenlerin zehirlenerek hastanelere kaldırıldıkları anlatılırken, maktül Bayram Akdana’nın tedavi gördüğü hastanede vefat ettiği, diğer mağdur ve müştekilerin de yaralandıkları belirtildi.

TAVUK PARÇASI ÜZERİNDE BONZAİOLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Maktül ve mağdurların yedikleri tavuk etlerinden alınan numuneler üzerinde yapılan kriminal inceleme raporuna göre, sadece ‘3’ ile numalandırılan yenilmiş tavuk parçası üzerinde halk arasında bonzai diye bilinen sentetik kannabinoidler sınıfından ‘ABD-FUBİNACA’ bazlı uyuşturucu madde olduğunun tespit edildiği vurgulandı. İddianamede, maktülün ölümünün uyuşturucu intoksikasyonu ve gelişen komplikasyonlar sonucu meydana geldiği kaydedildi.