Bonzai’ye Bir Kurban Daha

Bonzai’ye Bir Kurban Daha

Konya’nın Ereğli ilçesinde 28 yaşındaki bir genç, içerisinde su bulunmayan kanalda ölü olarak bulundu. Gencin ilk belirlemelere göre, Bonzai olarak bilinen sentetik uyuşturucudan hayatını kaybettiği öğrenildi.
Olay, saat 12.00 sıralarında ilçeye bağlı Türkmen Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir süredir işsiz olan Enbiya Ceran (28), mahalle çıkışında içerisinde su bulunmayan kanalda vatandaşlar tarafından hareketsiz bir şekilde bulundu. Durumun 112 Acil Hattına bildirilmesi üzerine olay yerine ambulans sevk edildi. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolden Enbiya Ceran’ın hayatını kaybettiği anlaşıldı. Jandarmanın ve sağlık görevlilerinin yaptığı incelemede Enbiya Ceran’ın ilk belirlemelere göre Bonzai olarak bilinen sentetik uyuşturucudan hayatını kaybettiği saptandı.
Enbiya Ceran’ın dün akşam saatlerinde mahalle kahvesinde oturduğunu ve gelen telefon üzerine kalkıp gittiğini belirleyen jandarma, Enbiya Ceran’ın son olarak arkadaşı Alper A. ile birlikte görüldüğünü de tespit etti. Jandarma uyuşturucu koması nedeniyle hastaneye kaldırılan Alper A.’nın olay anında Enbiya Ceran’ın yanında olup olmadığını araştırıyor.
Hayatını kaybeden Enbiya Ceran’ın cesedi kesin ölüm sebebinin belirlenebilmesi için otopsi için Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Uyuşturucu komasına giren Alper A.’nın ise tedavisinin sürdüğü bildirildi.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.