Borç Yapılandırmasına İlgi Beklenenin Üzerinde

Borç Yapılandırmasına İlgi Beklenenin Üzerinde

Adıyaman Defterdarı Orhan Mutluay, 6552 sayılı Torba Yasası kapsamında vergi borçları için yapılandırmaya vatandaşın beklenenin üzerinde ilgi gösterdiğini kaydetti.
11 Eylül tarihinde yürürlüğe giren 6552 sayılı yasa kapsamında borçlara ödeme kolaylığı getirilmesiyle birlikte borçlu vatandaşların borçlarını ödemek için yapılandırmaya gittiğini belirten Defterdar Orhan Mutluay, “Amme borçlularına Hukümetimizce ödeme kolaylığı getirmek ve taksitlendirme imkanı getirdi. Peşin, 6, 9 ve 18 taksit olarak ödeyebilecekler. 30 Nisan 2014 tarihinden önce kesinleşmiş olan borçlu mükelleflerimiz vergi aslına bağlı olarak tahakkuk etmiş, vergi cezaları, gecikme zamları ve faizlerin tahsilinden vazgeçiliyor. Tahakkuk ettirilen idari para cezalarının tahsilinden vazgeçiliyor. Özellikle ödeme güçlüğü içerisinde olan vatandaşlar için çok avantajlı durum getiriyor. Bu yasadan istifade edilmelidir.
Çok yoğun bir talep alıyoruz. Şuan itibariyle 2 bin 70 yapılandırma talebi aldık. Çok ciddi yoğunluğumuz var. Bu 1 Aralık tarihine kadar devam edecektir. 12 bin civarında vergi mükellefimiz var ama bunların hepsi borçlu değil. Beklentimizin üzerinde ilgi var” dedi.