Bornova’da Anne Adayları Bilinçlendiriliyor

Bornova’da Anne Adayları Bilinçlendiriliyor

Bornova Belediyesi’nin; “Evde hamile, lohusa ve bebek bakım hizmeti” kapsamında açtığı Gebe Eğitim Sınıfı’nda eğitim gören 49 anne adayı, katılım belgelerini Başkan Olgun Atila’nın elinden aldı. Sağlıklı nesillerin, sağlıklı anne ve babalardan geçtiğini belirten Atila, “Bornova Belediyesi olarak çocuklarımızın geleceği için çalışıyoruz. Aldığınız eğitim onların geleceği için çok önemli” dedi.
Evde Hamile, Lohusa ve Bebek Bakım Hizmeti’nin bir ayağı olarak gerçekleştirilen gebelik, doğum ve doğum sonrası süreçleriyle ilgili eğitimlere katılan 49 kadın sertifikalarını Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın elinden aldı. Başkan Atila, anne adaylarına, katılım belgeleri ile birlikte hamilelik ve doğum sürecinde gerekli olan malzemelerden oluşan anne-bebek seti de hediye etti. Tüm katılımcıları kutlayan Başkan Olgun Atila, sağlıklı nesillerin sağlıklı anne ve babalardan geçtiğini belirterek, “Bornova Belediyesi olarak çocuklarımızın geleceği için çalışıyoruz. Onların sağlıklı bireyler olmaları ve bu anlamda aldığınız eğitim çok önemli” dedi.
Çalışma kapsamında Kızılay, Altındağ, Naldöken ve Doğanlar ile Yunus Emre ve Mevlana Mahallesi’nde açılan üç sınıfta, bilimsel eğitim verildi. Ebeler, diyetisyenler ve psikolojik danışmanlardan eğitim alan kadınlar, filmler ve diğer görseller eşliğinde gebelik, doğum ve doğum sonrası süreçleriyle ilgili bilmediklerini öğrendi. Kadınlar, 4 haftalık programda toplam 8 saat eğitim aldı. Daha önce 30 kadının katıldığı eğitim, bundan sonra da periyodik olarak devam edecek.