Bornova’da İstihdam Sorununa Ortak Çözüm

Bornova’da İstihdam Sorununa Ortak Çözüm

Bornova Belediyesi İŞKUR işbirliğinde bilgilendirme toplantıları başladı. İşverenlerle iş arayanları bir araya getirerek kısa sürede 529 kişiyi iş sahibi yapan Bornova Belediyesi, ilçedeki istihdam sorununu çözme hedefi doğrultusunda yeni bir adım daha attı. İŞ-KUR işbirliği ile iş arama süreçleri, iş arama becerisini geliştirme ve meslek seçimi konularının anlatıldığı ilk eğitim yoğun katılımla gerçekleşti.
Bornova Belediyesi ve İŞKUR işbirliğiyle hazırlanan eğitim toplantılarının ilki Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleşti. Alanlarında uzman iş ve meslek danışmanlarının konuşmacı olduğu toplantı yoğun ilgi gördü. Katılımcılara iş arama süreçleri, iş arama becerisini geliştirme, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri, meslek seçimi, İŞKUR’la nasıl irtibata geçileceği, sürecin nasıl işlediği ve İŞKUR’un açtığı meslek edindirme kursları hakkında detaylı bilgiler verildi. Uzmanlar, toplantıya katılan vatandaşların sorularını da yanıtladı.
Toplantının ikinci bölümünde ise Büyükşehir Belediyesi Kent Koleji Eğitim Koordinatörü Gülcan Kaya, anahtar sektörlerdeki kalifiye eleman açığını gidermek üzere açtıkları meslek edindirme kursları hakkında bilgiler verdi. Kaya, 15 yaşını dolduran her bireyin bu kurslardan yararlanabileceğini söyledi. Bornova Belediyesi 15 günde bir tekrarlanacak toplantılara katılmak isteyenler için muhtarlıklarla irtibat kurarak servis desteği de sağlıyor. Önümüzdeki süreçte BELGEM’de (Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) kurs gören öğrencilere de meslek seçimi konusunda eğitim verilecek.
İşsizliğin Türkiye’nin başlıca sorunlarından olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Yaptığımız çalışmalarla yerel ölçekte istihdam yaratmaıy amaçlıyoruz. Kısa sürede 529 kişi iş sahibi oldu. Amacımız farklı ve sürekli hale getireceğimiz çalışmalarla bu sayıyı daha da arttırmak" dedi.