Bornova’nın Stratejik Planı Oybirliği İle Kabul Edildi

Bornova’nın Stratejik Planı Oybirliği İle Kabul Edildi

Bornova Belediyesi’nin 2015-2019 yıllarını kapsayan stratejik planı Belediye Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi. 4 ana tema, 8 stratejik amaç ve 52 hedeften oluşan planın ilçenin gelecek 5 yıldaki gelişimine yön vereceğini belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Her kesimin görüşleri alınarak hazırlanan stratejik planımız doğrultusunda ilçemizin önünü açacak hizmetler üreteceğiz. Stratejik planımızın en dikkat çekici yanlarından birisi ilçemizi geleceğe taşıyacak inovasyon turizm ve tasarımın öne çıkması oldu” dedi. Başkan Atila, hazırlanmasındaki işbirliği nedeniyle Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve stratejik planı oybirliği ile kabul eden Bornova Belediye Meclis üyelerine teşekkür etti.
‘Kurumsal Gelişim’, ‘Belediyecilik Hizmetleri’, ‘Paydaşlarla İlişkiler’ ve ‘İnovasyon, Turizm ve Tasarım’ olmak üzere 4 ana teması bulunan Bornova Belediyesi Stratejik Planı’nda yaşanabilirlik, sürdürülebilirlik, hizmet, insan ve çözüm odaklılık, hızlı ve güleryüzlü hizmet, mali ve teknolojik olarak sağlam altyapı, kültür ve tarih turizmi, tasarım ve inovasyon öne çıktı. Stratejik Plan’da 4 ana tema çerçevesinde 8 stratejik amaç ve 52 hedefe yer verilirken 67 performans göstergesiyle genel ilkelerin altyapısı oluşturuldu.
Stratejik Plan’da ‘Kurumsal Gelişim’ teması altında ‘Stratejik Yönetim ve Yönetim Geliştirme Çalışmalarının Başlatılarak Kurumsallaşmanın Sağlanması’, ‘Mali Kaynakların Arttırılması ve Etkin Kullanılmasının Sağlanması’, ‘Yönetim Bilgi Sistemleri ve İletişim Teknolojileri Kullanılarak Hizmet Kalitesinin Arttırılması’ hedeflerine yer verildi.
‘Belediyecilik Hizmetleri’ temasında ‘Kentsel Gelişim Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve Tamamlanması’, ‘Çevre Bilincinin Arttırılması ve Olumsuz Çevresel Etkilerin En Aza İndirilmesi’ ve ‘Yurttaşların Yaşam Kalitesinin Arttırılmasına Yönelik Belediyecilik Faaliyetlerinin Gerçekleştirilmesi’ hedefleri yeraldı. ’Paydaşlarla İlişkiler’ teması altında ‘Paydaşlarla Karşılıklı İşbirliği ve Etkileşimin Geliştirilmesi’ hedefi benimsendi.
‘İnovasyon, Tarizm ve Tasarım’ temasına bağlı olarak ise ‘Kent Kimliğinin Oluşmasını Sağlamak (Markalaşmak)’ hedefi Stratejik Planda yer aldı.
Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin danışmanlık desteğiyle hazırlanan, Bornova Belediyesi Stratejik Planı’na ilişkin Fakülte Dekanı Prof. Dr. Jülide Kesken de bir sunum yaparak meclis üyelerine bilgi verdi. Prof. Dr. Kesken, planın hazırlanması sürecinde farklı kesimlerin görüşlerini aldıklarını belirterek, “Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila sadece bir stratejik plan hazırlamanın da ötesinde stratejik bir yönetim sergilemek istediğini bize iletti. Biz de bu anlayışla çalıştık” dedi. Prof. Dr. Kesken, Stratejik planın yer yıl gelişmelere göre revizyonların yapılması gerektiğini söyledi.
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bornova Bizim Evimiz’ diyerek çıktığımız bu yolda ortak akıl ve katılımcı bir anlayışla hazırladığımız 2015 -2019 Bornova Belediyesi Stratejik Plan çalışmalarında; başta stratejik planlama ekibimiz olmak üzere belediyemizin tüm personelinin, yönetim ve eğitim danışmanlığı veren Ege Üniversitesi İktisadi ve İdati Bilimler Fakültesi’nin ve her kesimden paydaşlarımızın büyük emeği geçti” dedi.