Borsa İstanbul’dan Kuyumculara Aidat İndirimi

Borsa İstanbul’dan Kuyumculara Aidat İndirimi

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu, Elmas ve Kıymetli Taş Piyasası’nda uygulanan faaliyet aidatını, 2014 yılı sonuna kadar geçerli olmak üzere 20 Bin TL’den, 2 Bin TL’ye indirdi.
Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamaya göre, Altın takı ihracatında kısa sürede önemli başarılara imza atan ve Türkiye’nin toplam ihracatı içinde önemli bir paya sahip olan Türk kuyumculuk sektörünün, dünyanın en önemli elmas üretim ve ticaret merkezlerinden biri olma hedefine ulaşmasına destek olmak amacıyla, Borsa İstanbul tarafından Elmas ve Kıymetli Taş Piyasası faaliyet aidatı, 31 Aralık 2014 tarihi mesai bitimine kadar yapılacak üyelik başvuruları için geçerli olmak üzere 20.000 TL’den 2.000 TL’ye indirildi. 2015 yılı başından itibaren faaliyet aidatı yeniden 20.000 TL olarak uygulanacak. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu tarafından aidatların indirilmesine ilişkin alınan karar Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı.
Borsa İstanbul Elmas ve Kıymetli Taş Piyasasında işlem görmek üzere ithal edilen kıymetli taşların Katma Değer Vergisi’nden istisna tutulmasını sağlayan madde ile Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) listesinden çıkarılmasını düzenleyen maddeler, 11 Eylül 2014 tarihinde yayımlanan 6552 sayılı Kanun ile yürürlüğe girdi. Vergi düzenlemesini takiben Borsa İstanbul Elmas ve Kıymetli Taş Piyasasında ÖTV’siz ilk kıymetli taş işlemi, 30 Eylül 2014 Salı günü gerçekleştirildi.
ÜYELİK İŞLEMLERİ DE SADELEŞTİRİLDİ
Bu kapsamda ayrıca, 29 Eylül 2014 tarihli ve 461 sayılı Borsa İstanbul Genelgesi ile de üyelik başvuru sürecinin daha hızlı ve etkin şekilde sonuçlandırılması amacıyla talep edilen bilgi ve belgeler yeniden değerlendirilerek sadeleştirildi. Bu çerçevede üyelik başvurusunda bulunmak isteyen kurumlar, bilgi ve belgelerin tam listesine http://www.borsaistanbul.com/urunler-ve-piyasalar/duzenlemeler/genelgeler adresinde yer alan 15 Ekim 2014 tarihli ve 463 sayılı Borsa İstanbul Genelgesinden ulaşabilecekler.