Boş mezardan medet umuyorlar

Boş mezardan medet umuyorlar

Memleketi Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi Çiçek köyünde ’Jet Ahmet’ olarak tanınan Ahmet Özdemir’in Mersin’de ölmeden önce 20 bin TL harcayarak yaptırdığı mezar türbeye döndü.

Mersin’de yaşayan ancak sık sık köyünü ziyaret eden Ahmet Özdemir (48), 2 yıl önce 20 bin TL harcayarak kendisine mezar yaptırdı. Çiçek köyünde doğup, büyüyen ve hızlı yaşamayı sevdiği için köyde ’Jet Ahmet’ olarak anılan Ahmet Özdemir, yaptırdığı mezarlığa da yastık ve yorgan koydu. 2 yıl içinde binlerce kişinin ziyaret ettiği mezarı vatandaşlar türbe gibi görüp dualar edip, Kuran-ı Kerim okuyor.

35 Bin insan ziyaret etmiş. İçinde adam olmayan mezarın neyini ziyaret etmişler

Mezarının türbe gibi ziyaret edilmesinden rahatsız olan Ahmet Özdemir, mezarı 2 sene önce yaptırdığını ifade ederek, "Kendime ilerde bir hazırlık olsun kimseye yük olmayım diye yaptırdım. Ama baktım ki günden güne Türkiye’de tanınmış insanlar, siyasetçiler, bakanlar, belediye başkanları, başkan adayları hepsi akın etmeye başladılar. Hatta tutturdular mezar açılışına dahi cüret ettiler. İçinde insan olmayan bir mezarını açılışı olur mu ya. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz. Bu insanlar belediye başkanlığı yapıyorlar ve boş mezar açılışı yapıyor. Bunların amaçları ney. Ben kendimi psikolojikmen kötü hissettim. Bu memleketi bunlara maalesef teslim ettik. Şu an mezar türbeye dönüştü zaten, türbe gibi kullanılmıyor. 35 bin insan ziyaret etmiş. Neyi ziyaret etmiş. İçinde adam olmayan mezarın neyini ziyaret etmişler. İşin ilginç yanı oraya giden her belediye başkan adayı başkan oldu. Ben kendi kendime huylanmaya başladım. Ben yaptırdım ama benim mezarımın içinde ne var. Türbe mi yaptırdım. Yani türbe böyle mi oluyor. Boş mezarlar türbe mi oluyor. İnsanlar dolu türbelere niye gidip Allah rızası için avuç açıp dua etmiyorlar. Boş mezardan medet uman insanlardan ne hayır gelir" dedi.
Tanınmış birçok isminde mezarını ziyaret ettiğini vurgulayan Özdemir, "Eski Bakanlardan İstemihan Talay, Mersin’de belediye başkan adaylarının yüzde 70’i, Büyük Birlik Partisi’nden geldiler. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz mezarımın hayranlarından zaten, bol bol gidip geldi. Sanki benim ölmemden zevk alacak insanlar. Ya öleyim de öyle gelin. Ölmeden mezarımın başında ne işiniz var. Ölsem belki oraya kadar gelmezler" diye konuştu.