Bosna Hersek - İran maçının golleri / TIKLA İZLE

Bosna Hersek - İran maçının golleri / TIKLA İZLE

Dünya Kupası F Grubu üçüncü ve son maçında Bosna Hersek ile İran karşılaştı.

İran, tur şansını sürdürebilmek için mutlak 3 puana ihtiyacı olmasına rağmen maça Bosna Hersek etkili başladı. Boşnaklar, karşılaşmanın henüz 4. dakikasında Edin Dzeko ile gole yaklaştı. Avdija Vrsajevic'in ortasında topla buluşan yıldız oyuncunun dönerek vurduğu şutu kaleci parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk bölümünde Edin Dzeko ile ataklar geliştiren Bosna, golü de yıldız forvetiyle buldu. 23. dakikada gelişen atakta Dzeko'nun ceza sahası dışından vurduğu şutta topu ağlara gönderdi ve Bosna Hersek 1-0 öne geçti.

İran, geriye düştükten sonra beraberlik golü için Bosna kalesinde yüklense de sonuca gidemedi. İlk yarının son bölümünde de skor değişmeyince soyunma odasına Boşnakların 1-0'lık üstünlüğü ile gidildi.

Maçın ikinci yarısına İran iyi başladı. İran bu bölümde Khosro Heydari ve Ehsan Hajsafi pozisyon üretse de aradığı golü bir türlü bulamadı.

Mücadelenin ilerleyen dakikalarında oyunda dengeyi kuran Bosna Hersek, farkı 2'ye çıkardı. 59. dakikada gelişen atakta sol çaprazda topla buluşan Miralem Pjanic sağ ayağıyla yaptığı plase bir vuruşla topu kaleci Alireza Haghighi'nin solundan ağlarla buluşturdu.

Grupta oynadığı iki maçta da gol bulamayan İran, turnuvadaki ilk golünü 82. dakikada Reza Ghoochannejhad ile buldu ve skor 2-1 oldu. Bosna Hersek'in bu gole cevabı gecikmedi. 83. dakikada hızlı gelişen Bosna atağında Avdija Vrsajevic sağ çaprazdan topa sert vurdu ve top direğe çarpıp ağlara gitti. Bu golle skor 3-1'e geldi.

Geri kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Bosna Hersek sahadan 3-1 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından gruptaki ve Dünya Kupası'ndaki ilk galibiyetine imza atan Boşnaklar, turnuvayı 3 puanla üçüncü sırada tamamladı. Grupta 1 puan toplayabilen İran ise turnuvayı son sırada bitirdi.

BOSNA HERSEK: 3 - İRAN: 1
Stat: Fonte Nova Arena
Hakemler: Carlos Valesco Carballo, Roberto Alonso Fernandez, Juan Yuste (İspanya)
Bosna Hersek: Asmir Begovic, Avdija Vrsajevic, Toni Sunjic, Emir Spahic, Sead Kolasinac, Anel Hadzic (Dk. 61 Ongjen Vranjes), Miralem Pjanic, Muhamed Besic, Tino Sven Susic (Dk. 79 Sejad Salihovic), Vedad İbisevic, Edin Dzeko (Dk. 84 Edin Visca)
İran: Alireza Haghighi, Jalal Hosseini, Amirhossein Sadeghi, Pejman Montazeri, Mehrdad Pooladi, Andranik Timotian, Javad Nekounam, Ashkan Dejagah, Masoud Shojaei (Khosro Heydari), Ehsan Haji Safi (Dk. 63 Alireza Jahan Bakhsh), Reza Ghoochannejad (Dk. 68 Karim Ansari Fard)
Goller: Dk. 23 Edin Dzeko, Dk. 59 Miralem Pjanic, Dk. 83 Avdija Vrsajevic (Bosna Hersek), Dk. 82 Reza Ghoochannejad (İran)
Sarı kartlar: Dk. 77 Muhamed Besic (Bosna Hersek), Dk. 88 Karim Ansari Fard (İran)


BOSNA HERSEK - İRAN MAÇININ GOLLERİ/TIKLA İZLE

İSVİÇRE - HONDURAS MAÇININ GOLLERİ/TIKLA İZLE

FRANSA - EKVADOR MAÇININ ÖZET GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN

ARJANTİN - NİJERYA MAÇININ GOLLERİ/TIKLA İZLE