Bosna Hersek’e Yönelik Faaliyetler Devam Ediyor

Bosna Hersek’e Yönelik Faaliyetler Devam Ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya hibe ettiği 30 otobüsün 3’ü Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) katkılarıyla Saraybosna’ya ulaştı.
İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri’nin (İETT) Saraybosna Kamu Toplu Taşıma Şirketi’ne (GRAS) hibe ettiği 30 otobüsün teslimatı başladı. TİKA desteğiyle Saraybosna’ya ulaşan otobüslerin anahtarlarını GRAS Müdürü Avdo Vatriç’e, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay takdim etti. İki ülke arasında derin ilişkiler olduğunu belirten Büyükelçi Erginay, “Bunlar geleceği olan ilişkilerdir. Gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile tüm Bosna Hersek ve halkına buradaki yaşam kalitesinin artması için elimizden geleni yapacağımızı göstermek istedik” dedi.
TİKA Saraybosna Koordinatörü Fatih Karaca ise, TİKA’nın Bosna Hersek’in gelişmesine yardım etmek amacıyla projeler gerçekleştirdiğini vurguladı. Bosna Hersek genelinde çok sayıda projeye imza attıklarını ifade eden Karaca, “Bu proje için de çok sevinçliyiz. Bugün 3 otobüs Saraybosna’ya ulaştı, yarın ise İstanbul’dan 5 otobüs daha yola çıkacak. Önümüzdeki 10 gün içerisinde otobüslerin yarısının buraya ulaşmasını umuyoruz” diye konuştu.
GRAS Müdürü Vatriç, yapılan yardımın başkent Saraybosna’daki toplu taşımacılığı geliştireceğini kaydetti.