BOSNA HERSEK’TE 5 MADALYA

BOSNA HERSEK’TE 5 MADALYA

Türkiye Tekvando Milli Takımı, 2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları’na puan veren Bosna Hersek Açık Tekvando Turnuvası’na 2’si altın olmak üzere 5 madalya kazandı.
Saraybosna’da 31 Ocak-1 Şubat 2015 tarihlerinde düzenlenen Bosna Hersek Açık Tekvando Turnuvası’na ülkemizi 9 sporcu temsil etti. Teknik direktörlüğünü Ali Şahin’in yaptığı milli takımda erkekler +87 kiloda Ali Sarı ile bayanlar 57 kiloda Dürdane Altunel, ülkemize altın madalya getiren isimler oldu. Bayanlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım da gümüş madalyanın sahibi oldu. Erkekler 58 kiloda Görkem Sezer ile bayanlar 53 kiloda Hatice Kübra Yangın ile 73 kiloda Furkan Asena Aydın da bronz madalya kazanan isimler oldu.
“PUANLAR RİO İÇİN”
Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, milli sporcuların Saraybosna’da olimpiyat oyunları yolunda önemli puanlar elde ettiklerin söyledi. Başkan Şahin, “2015 yılının ilk uluslararası turnuvası olan Yunanistan Açık Tekvando Turnuvası’nda 7 madalya kazanmıştı. Bosna Hersek’ten de 2’si altın 5 madalya ile dönüyoruz. Sporcularımız, kendilerini dünya sıralamasında üst sıralara taşıyacak puanları toplamaya devam ediyor. Yıl sonuna kadar gerekli puanları toplamak ve olimpiyat oyunlarına katılım için sonuna kadar çaba sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı.