Boşnak Dostlar Grubu '4857 Sayılı İş Kanunu'nu mercek altına aldı

Boşnak Dostlar Grubu '4857 Sayılı İş Kanunu'nu mercek altına aldı

Bursa’da yaşayan Boşnak kökenli iş adamları tarafından, hem karşılıklı etkileşimi kuvvetlendirmek, hem de Boşnak kültürünü unutmamak adına yapılabilecekleri görüşmek amacıyla, yaklaşık 2 yıl önce kurdukları Boşnak Dostlar Grubu, aylık olağan toplantısında bir araya geldi.

Bursa’ya ve Boşnak kültürüne değer katacak çalışmaların gerçekleştirildiği Boşnak Dostlar Grubu’nun bu ayki buluşmasına Almira Otel ev sahipliği yaparken, düzenlenen toplantıya ‘konuk konuşmacı’ olarak, aynı zamanda RUMELİSİAD Başkanı da olan Avukat Erol Kılıkçıer katıldı.

Toplantıda Avukat Kılıkçıer, işçi ve işverenlerin çalışma ortamlarındaki haklarını ve sorumluluklarını düzenlemek amacı çıkarılan 4857 Sayılı İş Kanunu’nun, her iki taraf açısından ortaya koyduğu yükümlülükleri katılımcılarla paylaştı.

Hizmet Sektörünün Gücü Artacak

Fazla mesai, ihbar ve kıdem tazminatları gibi detayları da aktaran Kılıkçıer, özellikle Endüstri 4.0 ile birlikte ortaya çıkan insan emeğine olan ihtiyacın azalması sürecinin, hizmet sektörünün gelişimine olumlu yönde yansıyacağını belirterek, bilgiye yatırım yapan ve fark yaratan firmaların, rekabette ön plana çıkmaya devam edeceğini söyledi.

Kültürlerarası Gelişime Katkı Sağlıyor

Son derece verimli geçen toplantıda katılımcılar, güncel ekonomi gündemini de ele alırken, Boşnak Dostlar Grubu Başkanı Ersin Birnican yaptığı açıklama ile her buluşmada önemli konukları ağırladıklarını belirterek, grubun üye sayısını ve faaliyet alanlarını daha da genişletmek adına çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Bu tip oluşumların Türkiye ve Balkanlar arasındaki sosyal, kültürel ve ekonomik gelişime önemli katkılar sağladığına vurgu yapan Birnican, ilerleyen süreçlerde farklı konu ve içeriklerle bu toplantıları tekrarlayacaklarını da sözlerine ekledi.